bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gaziler Samsunum-1 Gemisi İle Karadeniz’e Açıldı

SAMSUN

Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü’ sebebiyle Samsunum-1 Gemisi’nde gazi ve gazi yakınları ile şehit ailelerine deniz turu eşliğinde öğlen yemeği verildi.Samsunum-1 Gemisi’nde...

Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü’ sebebiyle Samsunum-1 Gemisi’nde gazi ve gazi yakınları ile şehit ailelerine deniz turu eşliğinde öğlen yemeği verildi.

Samsunum-1 Gemisi’nde düzenlenen öğlen yemeğine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Hacı Demirezen, gazi ve şehit dernekleri yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Programda konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, sözlerine Gaziler Günü’nü kutlayarak başladı. Şehit malul ve muharip gibi makamları bir bütünün ayrılmaz parçaları olarak gördüklerini ifade eden Ahmet Diril, “Dolayısıyla ülkemiz bugün dünden daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki, Türk halkı ve onun aziz ordusunun azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamaya Allah'ın izniyle muktedirdir. Bu itibarla bu cennet vatan toprakları için bir kere şehit ve gazi olmak en büyük şeref ve onurdur” dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmada 19 Eylül Gaziler Günü’nün önemine değindi. Aksoy, “Bugün bağımsız ülke olarak albayrak altında yaşıyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Gazilerimize minnet duygularımızı ifade etmek bakımından bu günü çok iyi değerlendirmek durumundayız. Bu ülkenin hangi şartlarda, ne tür mücadelelerle kurulduğunu gençlerimize çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bunu anlatmalıyız ki, bu ülkenin, bu vatanın bedelinin ne olduğunu onlar da bilsinler, öğrensinler ve bu vatana sahip çıksınlar. Bu tür günleri gençlerimize anlatmak bakımından da bu günlerimizi şehitlerimize olan saygımızın ifadesi, gazilerimize olan sevgisi olarak da değerlendirmek durumundayız” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.