bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Esnaf ve Sanatkârın Kullandığı Krediler Yetersiz!

SAMSUN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kahvaltıda esnafın sorunlarını anlattılar.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kahvaltıda esnafın sorunlarını anlattılar.

Kooperatif Başkanı Metin Sinecek; “Esnafımız, sanatkârlarımız üreterek, hizmetler vererek faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Merkezi yönetimin Halk bankası aracılığı ile bizlere verdiği kredilerin plasmanının artırılmasını bekliyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımıza, üreten insanlarımıza ekonomik destek imkânı sağlanmalıdır.”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Bende esnaflık yapmış bir arkadaşınız olarak, yaşamış olduğunuz sorunların tamamını çok iyi biliyorum. Esnafın sorunlarını TBMM çatısı sürekli dile getiriyorum. (KİT) Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunda; Ziraat bankası ve Halk bankasının Sayıştay Denetim Raporlarının görüşmelerinde; Esnafa, sanatkara ve çiftçiye kullandırılan kredilerin kötü giden ekonomik koşullarda çok düşük olduğunu ifade ederek, kullandırılan kredilerin artırılmasını sürekli ifade ediyorum. Kredi kullanan esnaf sayısı ile kullandırılan krediyi karşılaştırdığımızda; esnaf başına kullandırılan kredilerin çok düşük kaldığı görülmekte olup, esnaf, sanatkara yeteri kadar kredi verilmemektedir.”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Atakum- Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif binasında sıcak bir ortamda devam eden kahvaltıda; Üreten kesimlere kullandırılan düşük faizli krediler artırılmalıdır. Esnaf, sanatkâr, sanayici ve çiftçi üretimi yapabilmek için devletten başka bir şey istemiyor. Devletin kaynaklarından destekler; üretim yapan esnafa, sanatkara, çiftçiye daha çok verilmeli, Devlet kaynakları üretenler için kullanılmalıdır. Dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.