bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Elektrik Direği Leyleklerin Yuvası Oldu

SAMSUN

Samsun’un Alaçam ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde leylekler her yıl aynı direğe yuva yapıyor.

Samsun’un Alaçam ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde leylekler her yıl aynı direğe yuva yapıyor.

Alaçam ilçesinde bağlı Yenice Mahallesinde elektrik dağıtım şirketine ait demir direk her yıl leyleklerin yuvası oluyor. Emekli öğretmen Davut Önay konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yuva yapacak ağaç bulamayınca buraya yapmış. Daha önceki yıllarda büyük ağaçlar ve bu ağaçlarda leylek yuvaları vardı, artık o güzellikler yok. Bu leylek ailesi yıllardır elektrik direğinin üzerinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Hayvan çaresizlikten oldukça tehlikeli bir yere yuva yapmış. Fotoğraf çekmek için arabamdan indiğimde yuvada üç yavru vardı. Telefonumu doğrultunca, anne leylek nerdeydi bilmem, hemen yuvaya geldi. Tereddütlü bakışlarla beni izledi” ifadelerini kullandı.

Leylekler elektrik direğine yuva yapmaktan vazgeçmediğini belirten çevre sakinleri; “leylek yuvasında elektrik hattından kaynaklandığı düşünülen yangın çıkabilir. Fakat Leylekler her yıl buraya gelerek yuvalarını tekrar yapıyorlar” şeklinde konuştular.

Her yıldır aralıksız aynı direğe gelerek yuva yapan leylekler bu yıl da geldi. 2 leylek direğin üzerine yuva kurarken, bölge halkı da leylekleri rahatsız etmemek için özen gösteriyor. Köy halkı leylekleri 'baharın müjdecisi' olarak nitelendiriyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.