bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Cumhuriyet Bayramı Konseri

SAMSUN

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yılında Cumhuriyet Bayramı Konseri için perdelerini açan Samsun Devlet Opera ve Balesi (DOB), “Bu Vatan Bizim” adlı eserle seyircisiyle buluştu.Besteci ve orkestra şefi Kıvanç Tepe tarafından Atatürk...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yılında Cumhuriyet Bayramı Konseri için perdelerini açan Samsun Devlet Opera ve Balesi (DOB), “Bu Vatan Bizim” adlı eserle seyircisiyle buluştu.

Besteci ve orkestra şefi Kıvanç Tepe tarafından Atatürk ve silah arkadaşlarının, Milli Mücadele sırasında şehit olan askerlerin anısına bestelenen ve yine Kıvanç Tepe tarafından şefliği gerçekleştirilen “Bu Vatan Bizim” konserinde mezzo soprana’da Eda Yıldırım, tenor’da Bilal Doğan ve bas’da da Özgür Aslan yer alırken, Şahan Gürkan da anlatıcı rolünü üstlendi.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donatılan opera binasında gerçekleşen konserde seyirciler konseri ellerindeki bayraklarla müziğe eşlik ederek izlediler. İstiklal Marşı ile başlayan konser İzmir Marşı ile son bulurken, Yaşamaz Ölümü Göze Almayan, Bir Hilal Uğruna, Kendini Tarihe Verenler adlı üç bölümden oluşan ve oldukça coşkulu geçen konserin sonunda Samsun DOB orkestrası, korosu ve solistleri, besteci ve orkestra şefi Kıvanç Tepe dakikalarca ayakta alkışlandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.