bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çevre Yolu Ramazan Bayramına Yetişiyor

SAMSUN

Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Doğu Çevre Yolundaki katlı yolun Ramazan bayramı öncesi araç trafiğine açacaklarını söyledi.Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumunun...

Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Doğu Çevre Yolundaki katlı yolun Ramazan bayramı öncesi araç trafiğine açacaklarını söyledi.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bölge Müdürü Çobanoğlu, “Samsun’da 799 kilometre yol ağı bulunmaktadır. Bu yolların 375 kilometresi devlet yolu, 424 kilometresi il yoludur. Devlet ve il yollarının 277 kilometresi bitümlü sıcak karışım, 483 kilometresi sathi kaplama ve 39 kilometresi de diğer yollardır” dedi.

SAMSUN - ANKARA YOLU

Samsun - Ankara yolunun toplam 404 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Çobanoğlu, “Samsun - Ankara yolunun tamamı bölünmüş yol haline getirilmiştir. İlimiz sınırlarındaki uzunluğu 88 kilometre olup, Kavak - Merzifon arasındaki 39.5 kilometrelik kesim tamamlanmıştır. Samsun - Kavak arasında ise 32 kilometrelik kesimde BSK çalışmaları tamamlanmıştır. Kalan 16 kilometrelik kesimde şerit ilavesi 2x3 ve üstyapı çalışmaları devam etmektedir. 2014 yılında tamamlanacaktır” diye konuştu.

SAMSUN DOĞU ÇEVRE YOLU

Doğu çevre yolu üzerindeki katlı yol köprülerinin yüzde 70 seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden Çobanoğlu, “Çevre yolu çalışmalarında ilk aşaması olan 2 bin 970 metrelik katlı yolun köprüleri yüzde 70 seviyesinde gerçekleşmiştir. Programlarımız Ramazan Bayramından önce araç trafiğini üst yola alıp, Ankara - Ordu Karayolu trafiğini rahatlatabilmek. Ayrıca alt kesimdeki çalışmalara devam edilmektedir. Burada da 3 adet köprülü kavşağımız önümüzdeki yıllarda yapılacaktır. Katlı yolumuzda peyzaj çalışmalarında Büyükşehir Belediyemiz ile ortak bir çalışma yapıyoruz ve çok güzel bir köprü olacak” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.