bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çatalçam Bölgesine İlk Gaz Verildi

SAMSUN

SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., çalışma alanını genişleterek İncesu, Altınkum, Çatalçam, Taflan bölgelerindeki ilk gaz akışını düzenlenen törenle bugün gerçekleştirdi.Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi'nde düzenlenen törene...

SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., çalışma alanını genişleterek İncesu, Altınkum, Çatalçam, Taflan bölgelerindeki ilk gaz akışını düzenlenen törenle bugün gerçekleştirdi.

Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi'nde düzenlenen törene Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve bölge halkı katıldı. İncesu, Altınkum, Çatalçam, Taflan Mahallelerini kapsayacak şekilde çalışmalarını genişleten SAMGAZ'ın bölgede ilk kazmayı vuruşunun üzerinden yalnızca bir yıl geçmesine karşın, bugün doğalgaz verilmeye başlandı.

Gaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, “Şükürler olsun ki, doğalgaz dağıtım faaliyetlerine ait çalışma meteorolojinin uygulanmasında projelendirip hep birlikte dizaynının tamamlamış olduğumuz doğalgaz şebekemizi söz verdiğimiz tarihte vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak düzeyde tamamlayıp hazır hale getirdik. Samsun'un lisansı Kurupelit'e kadardı. Atakum ilçesinin sınırlarının Taflan’a kadar uzamasıyla eksik halde kalmıştı. Bu noktada Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’nın yoğun çabası sonucu Atakum Belediye meclis kararı alınarak, bu sorun çözülmüştür. Biz de enerji piyasası kurumunun onayını alarak, bürokratik bütün engelleri aşarak yatırım planımıza aldık. Böylece, Tekkeköy de başlayan doğalgaz macerası buraya kadar uzandı” dedi.

SAMGAZ çalışmalarının kısa sürede bittiğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Yaklaşık bir yıl önce burada başlama vuruşu yapılmıştı. İnanılmaz bir hızla, kararlar alındı, izinler çıkarıldı, çalışmalar başladı. Bugün çok önemli bir noktaya geldik. Bu bölgede oturan insanlar hep bize burada oturmak istiyoruz ama ısınma sorunuz var diyorlardı. Bu sorun aşıldı. Alt yapı çalışmaları da sürüyor. Bu da bittiğinde burası cennet gibi olacaktır. Özellikle doğalgazın buraya gelmesinde SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak'ın çok büyük emeği ve katkısı vardır. Ona ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bu kadar kısa zamanda büyük mesafe alınması alkışlanacak bir şeydir. Bu işbirliğinin güzel bir örneği oldu. Önce bölge halkına sonra Atakum'a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar butona basarak bölgeye gaz verilişini sağladılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.