bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çarşamba’da Koronavirüsle Mücadelede Tedbirleri Değerlendirildi

SAMSUN

Çarşamba ilçesinde koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen denetimler, alınan tedbirler ve Kovid-19 vaka sayılarının mahalle mahalle değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Çarşamba ilçesinde koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen denetimler, alınan tedbirler ve Kovid-19 vaka sayılarının mahalle mahalle değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada; “İlçelerimize göre haftalık vaka sayısında (100 binde) ikinci sırada yer alan Çarşamba ilçemizde koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen denetimler, alınan tedbirler ve Kovid-19 vaka sayılarının mahalle mahalle değerlendirildiği toplantı, Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve ilçe müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı.

Vaka sayılarında bir düşüş eğilimi yakalanmasına rağmen tehlikenin devam ettiğinin altını çizen ve Ramazan ayında olmamıza rağmen sosyal hareketliliğin yüksek olduğunu belirterek, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısını yineleyen Vali Doç.Dr. Zülkif Dağlı, çevre ilçelerle yoğun bir etkileşim içerisinde olan Çarşamba ilçemizde toplu ulaşım araçlarında uyulması gereken tedbir ve kurallar ile HES Kodu denetimlerinin yoğunlaştırılması talimatı vererek, salgının yayılımında önemli bir etkisi olan cenazelerde uyulması gereken tedbirler ile taziye ziyareti yapılmaması konusunda din görevlilerimizin vatandaşlarımızı sürekli olarak bilgilendirmesini istedi.

Aşı olmayı, hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için bir tercih değil, zorunluluk olarak gördüklerini ifade eden Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, aşı sırası gelenlerin aşılarını olmalarının salgınla mücadele açısından çok önemli olduğunu belirterek, aşısını iftardan sonra olmak isteyen ancak hastaneye ulaşım sağlayamayan vatandaşlarımızın ulaşımını sağlamak için çalışma yapılacağını kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.