bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çarşamba’da Gaziler Günü Töreni

SAMSUN

Samsun ili Çarşamba ilçesinde, “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle tören düzenlendi.Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde saat 09.30 yapılan törende Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Garnizon Komutanı Zafer Öz, Belediye...

Samsun ili Çarşamba ilçesinde, “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle tören düzenlendi.

Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde saat 09.30 yapılan törende Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Garnizon Komutanı Zafer Öz, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, Çarşamba Sosyal Yardımlaşma Şube Müdürü Tevfik Akın, Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Siyasi Parti Temsilcileri, sivil toplum kurumu üyeleri, gazi ve şehit yakınları hazır bulundu.

Törende ilçe protokolü, belediye binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Çarşamba Şube Başkanı Şehit babası Fevzi Kocabaş yaptı. Kocabaş konuşmasında, “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir milletir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış, çok şehit ve gazi vermiştir. Türk milleti gazi ve şehitlerini en derin duygularla anmaktadır. Gazilerimiz Türk milletinin onuru ve gururudur” dedi.

DÜNDAR’DAN GAZİLER GÜNÜ AÇIKLAMASI

Öte yandan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 19 Eylül Gaziler Günü’ne ilişkin açıklamada bulundu. Gazileri minnetle ve gururla andığını belirten Dündar, “Bizim ülkemiz gaza ülküsü üzerine kurulmuştur. Bu topraklar, bu ülküyle, bu inançla İslamlaştırılmış topraklarıdır. Bu bakımdan gerek şehitlik, gerek gazilik inancı ve düşüncesi bizim için önemli bir yer tutmaktadır. Hiçbir beklenti olmadan tamamen ilahi Kelimetullah adına bu toprakları İslamlaştıran ve bize mülk olarak bırakan tüm gazilerimizi bin yıldır bu inançla düşünceyle gazilik gibi önemli bir mertebeyi elde eden tüm şehit ve gazilerimizi bu nedenle rahmet ve minnetle anıyor ve yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.