bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

'çarşamba Konuşmaları’nda ‘cumhuriyet’ Konuşuldu

SAMSUN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen, “Çarşamba Konuşmaları”na “Cumhuriyet Yine Cumhuriyet” adlı konuşmasıyla Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut konuk oldu.Cumhuriyetin...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen, “Çarşamba Konuşmaları”na “Cumhuriyet Yine Cumhuriyet” adlı konuşmasıyla Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut konuk oldu.

Cumhuriyetin “çoğunluk” anlamındaki “cumhur” kökünden gelişine dikkat çeken OMÜ Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, cumhuriyetin; çoğunluğun seçtiği kişinin, çoğunluğu ve bu çoğunluktan farklı düşünenleri adil olarak halk adına idare etmesi olduğunu vurguladı. Akbulut, toplumun tamamının aynı biçimde düşünmesinin sağlıklı bir düşünme tarzı olmadığını, dolayısıyla oluşacak farklılıkların oldukça doğal olduğunu ancak bu farklılıkların birer çatışmaya dönüşmemesi gerektiğini ifade etti. Cumhuriyetin ilanının bir anayasa sorunu oluşuna dikkat çeken Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut ayrıca, “ ‘Farklı cumhuriyetler' diye bir şey yoktur, cumhuriyetleri ortaya koyan 'farklı anayasalar' vardır. Önemli olan anayasaların bir ruhunun olmasıdır. Ruhu olmayan anayasaya istediğiniz kadar madde koyun fark etmez” dedi.

Konuşmaya öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.