bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Büyük Anadolu’dan Sağlık Seminerleri

SAMSUN

Hospital Park Group Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından düzenlenen sağlık seminerleri devam ediyor.Bu hafta Vezirköprü ilçesi Yukarınarlı köyünde yapılan seminerde, Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum...

Hospital Park Group Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından düzenlenen sağlık seminerleri devam ediyor.

Bu hafta Vezirköprü ilçesi Yukarınarlı köyünde yapılan seminerde, Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Murat Kalemli tarafından ‘kadın hastalıkları ve doğum' konusunda bilgiler verildi.

Konu başlıkları olarak özellikle kadın hastalıkları kanserleri, rahim kanseri, yumurtalık kanseri, rahim ağzı kanseri, kanserden korunma yöntemleri ve kanserde erken tanı hakkında Yukarınarlı köyü sakinlerine açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Murat Kalemli, "Bayanların özellikle yaşadıkları sıkıntıların neden meydana geldiğini anlamak ve erken teşhis ile tedavi edebilmek için sağlık kontrollerinin düzenli olması gerekmektedir. Jinekolojik muayenenin yanı sıra her kadının meme kanserine karşı da bilinçli olması gerekmektedir. Kadınların kendi kendilerine meme muayenesi yaparken, ele gelen kitle olup olmadığı, meme derisi üzerinde ve meme başında çekinti olup olmadığı, meme derisi üzerinde renk değişikliği olup olmadığı, meme başından kendiliğinden bir akıntı gelip gelmediği ve koltuk altında kitle olup olmadığına dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

SMEAR TESTİ HAYAT KURTARIYOR

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Murat Kalemli son olarak, "Rahim ağzı kanseri 20 yaştan önce çok seyrek görülür, bu yaştan sonra giderek oranı artar ve 50 yaşta en yüksek orana ulaşır. Yumurtalık ve rahim kanserinden daha erken yaşta görülür. Rahim ağzı kanserinin erken belirtisi yoktur. Ancak düzenli SMEAR testi ile erken dönemde kanser ortaya çıkmadan yakalanmaktadır. Yumurtalık kanserleri de dünyada giderek artmaktadır. Tüm yaşamı boyunca bir kadının yumurtalık kanserine yakalanma riski yüzde 1-2’dir. Bazı tiplerinde genetik geçiş söz konusudur. Bu kadınlar gen araştırması yapılarak sıkı takibe alınmalıdır. Bütün kanserlerde olduğu gibi kanserden korunma ve erken dönemde teşhis jinekolojik kanserlerde de önemlidir. Kadınlar kanser için taşıdıkları riskleri ve kanserin öncü belirtilerini bilmeli ve düzenli aralarla jinekolojik muayene yaptırmalıdırlar" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.