bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bayramda Hava Nispeten Serin

SAMSUN

Meteoroloji 10. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), bölgenin nispeten serin havanın etkisinde bulunduğunu, Ramazan Bayramı’nda da yine aynı sistemin etkisinde kalacağının tahmin edildiğini bildirdi.BTUM’dan yapılan açıklamada şu ifadelere...

Meteoroloji 10. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), bölgenin nispeten serin havanın etkisinde bulunduğunu, Ramazan Bayramı’nda da yine aynı sistemin etkisinde kalacağının tahmin edildiğini bildirdi.

BTUM’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölgemiz (Samsun- Kastamonu- Sinop- Çorum- Amasya- Tokat- Ordu); merkezi Rusya üzerinde bulunan ve Karadeniz’i etkileyen alçak basınç sistemi ile atmosferin üst katmanlarındaki nispeten serin havanın etkisinde bulunmaktadır. Bu sebeple özellikle Samsun ve Ordu’nun kıyı kesimlerinde zaman zaman kısa süreli yağış geçişleri görülmektedir. Önümüzdeki günlerde bölgemizin yine aynı sistemin etkisi altında kalacağını tahmin ediyoruz. Rüzgarların genellikle orta kuvvette, yağış geçişleri sırasında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir dalgalanma beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredecek.”

BTUM’un arife günü ve Ramazan Bayramı’nda hava tahmini şöyle:

“07 Ağustos 2013 Arife günü: Genellikle parçalı bulutlu, Samsun ve Ordu’nun kıyı kesimleri kısa süreli lokal sağanak yağışlı.

08 Ağustos 2013 Bayramın 1. günü: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Sinop ile Kastamonu’nun kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı.

09 Ağustos 2013 Bayramın 2. günü: Batı kesimler az bulutlu, doğu kesimler parçalı bulutlu, Ordu il geneli ile Samsun’un doğu ilçelerinde kısa süreli yağış geçişleri görülebilir.

10 Ağustos 2013 Bayramın 3. günü ve Pazar günü: Parçalı ve az bulutlu.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.