bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bayrama Kısa Bir Süre Kala Tatlıya Rağbet Arttı

SAMSUN

Samsun'da Ramazan Bayramı'na ramak kala tezgahlara çıkan şeker, çikolata ve tatlılar büyük rağbet görüyor.Ramazan ayında en çok satılan tatlılar arasında tulumba tatlısı, baklava ve çikolata satışlarında artış görüldü. Gün boyu...

Samsun'da Ramazan Bayramı'na ramak kala tezgahlara çıkan şeker, çikolata ve tatlılar büyük rağbet görüyor.

Ramazan ayında en çok satılan tatlılar arasında tulumba tatlısı, baklava ve çikolata satışlarında artış görüldü. Gün boyu aç ve şekersiz kalanlarda kalori açığını kapatan tatlı ürünleri vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Çikolata satıcısı Adil Kalemkaya, vatandaşların bayrama kısa bir süre kaldığı dönemlerde ürünlerden almak için yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "İşlerimiz yoğun. Bayram bereketi var şu an. Satışlarda hemen hemen yüzde 50 bir artış var. Her vatandaşımız kesesine göre alışveriş yapıyor. Fiyatlarda şeker ürünlerinde 10-15 lira, çikolatalarda ise 20-25 lira arasında değişiyor" dedi.

Tatlı eşitine göre fiyatların 3 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıktığını söyleyen tatlı satıcısı Hakkı Kuru ise, “Ramazan'da çok şükür işlerimizde artış oldu. Yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle vatandaşlarımız baklava siparişi veriyor. Samsun'da yaşayan vatandaşlarımız genellikle tulumba ve fıstıklı baklavayı tercih ediyor. Eskiden kadınlar evlerinde baklava yapıyorlardı, şimdi ise tatlıcıları tercih ediyorlar. Çünkü evde yapması zahmetli ve kıvamı tutturmak zor ama bizim kıvamı tutturamama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Fiyatlar ise geçen seneye göre aynı" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.