bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkonsolos Gela Japaridze, Başkan Murzioğlu’nu Ziyaret Etti

SAMSUN

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze ve Başkonsolos Yardımcısı Qushitasvili, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze ve Başkonsolos Yardımcısı Qushitasvili, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze ve Başkonsolos Yardımcısı Qushitasvili, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz’ın da bulunduğu ziyarette karşılıklı işbirliği fırsatları görüşüldü.

Murzioğlu’ndan işbirliği vurgusu

Başkan Murzioğlu, ziyarette Samsun’un ekonomik yapısı hakkındaBaşkonsolos Gela Japaridze’yi bilgilendirdi. Konuşmasında, Samsun’un Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ili olduğuna vurgu yapan Murzioğlu, “Samsun, Kurtuluş Mücadelesinin ilk meşalesinin yakıldığı ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir. Samsun aynı zamanda deniz, kara, hava ve demir yolu olmak üzere dört ulaşım aksına sahip Karadeniz Bölgesi'nin ilk büyükşehiri. Gürcistan iyi komşumuz. Ekonomik ve ticari başta olmak üzere her anlamda işbirliğimizin artmasını arzu ediyoruz” dedi.

Japaridze teşekkür etti

Başkonsolos Gela Japaridze ise, Türkiye ile Gürcistan’ın sağlam temellere dayanan bir dostluğunun olduğunu belirterek, “Samsun, çok güzel bir şehir. Bizleri kabulünüzden ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah, sıkı olan dostluklarımız ve işbirliklerimiz daha da artacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise, Japaridze ve Murzioğlu birbirlerine karşılıklı olarak anı takdiminde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.