bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Kıyma Deprem Bölgesinde

SAMSUN

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, depremzedelerin acılarını paylaşmak, yapılan yardımlar ve enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde incelemek üzere deprem bölgesine gitti.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen iki büyük depremlerin ardından depremzedelerin acılarını paylaşmak, yapılan yardımlar ve enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde incelemek üzere deprem bölgesine gitti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giden Başkan Kıyma, ilk olarak depremzedelerle bir araya geldi. Depremzedelerle görüşen ve yapılan yardımlar hakkında bilgiler alan Başkan Kıyma, daha sonra ilk günden itibaren tüm gücü ve olanaklarıyla deprem bölgesinde vatandaşların yardımına koşan, aynı zamanda enkaz kaldırma çalışmalarını sürdüren Yakakent Belediyesi ekipleri ile bir araya geldi.

Başkan Kıyma, “Şuan deprem bölgesinde ekiplerimiz 2 Kamyon, 1 iş makinesi 2 cenaze aracı ile birlikte enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye ayrıca battaniye, kıyafet, gıda, ısıtıcı soba ve odun ulaştı. Yakakent Belediyesi olarak elimizden gelen desteği bölge halkına ulaştırmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarına devam edecek. Tarifsiz duygular içerisindeyiz. Depremzedelerle konuştukça yaşanan depremin büyüklüğünü ve depremzedelerin duygularını daha çok anlıyorsunuz” dedi.

Depremin yaralarının devlet ve millet olarak el ele hep birlikte sarılacağını belirten Başkan Kıyma, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen asrın felaketinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Tarihin en büyük deprem felaketinde hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Mustafa KAHYA / YAKAKENT

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.