bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Gebe Düve Dağıtımı

SAMSUN

Samsun’un Bafra ilçesinde 180 baş holstein ırkı gebe düve dağıtıldı.Bafra SS Osmanbeyli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin uygulamakta olduğu “Ortaklar Mülkiyetinde 180 Başlık (30 Aile X 6 Baş/Aile) Damızlık Sığır Yetiştiriciliği...

Samsun’un Bafra ilçesinde 180 baş holstein ırkı gebe düve dağıtıldı.

Bafra SS Osmanbeyli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin uygulamakta olduğu “Ortaklar Mülkiyetinde 180 Başlık (30 Aile X 6 Baş/Aile) Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi” gereğince, kooperatifin doğrudan temin yöntemi ile alım yaptığı damızlık belgeli 180 baş holstein ırkı gebe düveler hak sahibi kooperatif ortaklarına kura ile teslim edildi.

Osmanbeyli köyünde yapılan hayvan dağıtımına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İl Müdür Yardımcısı Dr. Habip Muruz, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Bekir Karaosmanoğlu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Kooperatif Başkanı Ramazan Bülbül, diğer yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif ortakları ile teknik ve sağlık personeli katıldı.

Kura çekiminde konuşma yapan Kadir Güven, öncelikle dağıtımı yapılan 180 adet hayvanın çiftçilere, bölge hayvancılığına ve nihayetinde ülke hayvancılığına hayırlı olmasını diledi. Güven, bu kooperatif de dahil olmak üzere bakanlık olarak Samsun’da genel bütçe ve KASDP projeleri kapsamında toplamda 32 adet kooperatife 5 bin 844 baş damızlık gebe düve dağıtıldığını, yine Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 3 kooperatife 636 baş damızlık gebe düve dağıtımının yapılacağını açıkladı.

İl Müdürü Güven konuşmasının devamında hayvancılığın gelişmesi ve kalkınması için projenin çiftçilerce iyi değerlendirilmesi gerektiğini, kooperatifçiliğin çiftçilerin güçlerini birleştirerek birlikte iş yapma sanatı olduğunu, projenin amacına ulaşmasını sağlamak için kooperatif yönetimi ve üyelerinin bundan sonra birlikte hareket ederek proje bitimine kadar hayvanlara çok iyi bakmaları ve sürüyü büyütmeleri gerektiğini vurguladı.

Kura çekimi sonrasında yüklenici firma tarafından veteriner hekim kontrolünde ultrason yöntemiyle hayvanların gebelikleri teyit edilerek, iç dış parazit ve vitamin uygulaması yapıldıktan sonra hak sahibi ortaklara teslimat yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.