bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da Emekli Din Görevlileri Kahvaltıda Buluştu

SAMSUN

Samsun’un Bafra ilçesinde "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında emekli din görevlileri kahvaltıda buluştu.

Samsun’un Bafra ilçesinde "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında emekli din görevlileri kahvaltıda buluştu.

Bafra Müftülüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl 1-15 Ekim tarihleri aralığını "Mevlid-i Nebi Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlaması nedeniyle bu ulvi görevi yıllarca ifa etmiş olan emekli din görevlilerimize İlçe Müftülüğümüzce Bafra Öğretmenevinde kahvaltı etkinliği düzenledi.

Düzenlenen kahvaltıya Kaymakamımız Sayın Cevdet ERTÜRKMEN, Belediye Başkanımız Sayın Hamit KILIÇ, İlçe Müftümüz Sayın Necmettin KAYAR, Emekli Müftümüz Mustafa TÜRKAN, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, daire çalışanlarımız ve emekli din görevlilerimiz katıldılar.

Kahvaltının ardından emekli din görevlimiz Ali KESKİN’in Kur’an-ı Kerîm okuması akabinde açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Müftümüz Sayın Necmettin KAYAR : “ Başkanlığımız tarafından 1-15 Ekim tarihleri arasının "Mevlid-i Nebi Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlandığını, yine başkanlığımızca belirlenen bir konunun hafta boyunca konferans, vaaz ve İrşatlar ile işlendiğini, bu yılki konu ve temanın da “ Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olduğunu ifade ettikten sonra Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında yapılacak etkinlikleri aktardı. Son olarak ise kahvaltı programımıza katılım sağlayan Kaymakamımız Sayın Cevdet ERTÜRKMEN’e Belediye Başkanımız Sayın Hamit KILIÇ’a Emekli Müftümüz Mustafa TÜRKAN’a ve din görevlilerimize teşekkür etti.

İlçe Müftümüzün konuşması sonrası Belediye Başkanımız Sayın Hamit KILIÇ: “Din görevlilerinin kürsüde güzel konuşmalar yaptığına, Camilerin bir yerin sülieti olduğuna, Baframıza beş bin kapalı ve beş binde açık olmak üzere on bin kapasiteli Millet Camisi yapmak için Meclisten onay aldığına da değinen Hamit Kılıç, Yapılacak "Millet Camisinin" İbadet hanenin yanı sıra Sosyal alanlarıyla, aşevi ve toplantı salonlarıyla yine Milletimize hizmet edecek bir mekân olacağına ve yüz yıllarca böyle kalacağına işaret ederek, böyle bir eserin yapılmasında emekli personelimizin destek ve hayır dualarını beklediklerini ifade etti.

Kaymakamımız Sayın Cevdet ERTÜRKMEN ise : “ Camilerimizin, daha çok Gençlere yönelik çalışmalar yapması ve daha çok oralarda vakit geçirebilmesi için Diyanet Gençlik Merkezlerinin açıldığını, 4-6 yaş Kuran Kurslarının önemine değinerek, Camilerimizin ve din görevlilerimizin görev ve sorumluluklarının bu manada çok önemli olduğunu söyleyerek din görevlilerimizin haftasını kutlarım” dedi.

Emekli görevlilerimizin söz alarak duygu ve düşüncelerini ifade etmesi, Yapılan dua, Ensar Kur’an Kursu Öğrencilerimizin kendi el emeği olan kaligrafi sergisinin gezilmesi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın milletimiz için ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.