bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alınacak 20 İşçi İçin 83 Kişi Başvurdu

SAMSUN

İşsizliğin önüne geçmek amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alınacak 20 işçi, İlkadım Belediyesi'nde 9 ay süreyle çalışacak.Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürlüğü, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün...

İşsizliğin önüne geçmek amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alınacak 20 işçi, İlkadım Belediyesi'nde 9 ay süreyle çalışacak.

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürlüğü, Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İlkadım Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde 9 ay süreyle çalıştırılmak suretiyle başvuru yapan 83 kişiden 20 asil ve 40 yedek kişi noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

TYÇP kapsamında kamu yararına işlerde çalıştırılmasını öngören kurayla belirlenen geçici işçiler, Hükümet Konağı’nda, İlçe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullarda işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini kapsıyor. Bu program çerçevesinde İlkadım Belediyesi Temizlik İşlerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR'a başvuran 83 kişiden 20 asil ve 40 yedek oluşan liste Samsun 3. noterin yaptığı kurayla belli oldu. İlkadım Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine Samsun 3.Noter Baş Katibi Nilüfer Erdinç, İŞKUR Temsilcisi Nedim Değer, Temizlik İşleri Müdürü Yasin Aslan, Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar katıldı.

Konu hakkında açıklama yapan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, "Birçok ilde yürütülen bu proje ile ilimizdeki işsiz vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda temizlik işlerimizde çalıştırılmak üzere 20 asil 40 yedek kişiden oluşan listeyi noter huzurunda belirledik. İşsizlik sorununa bir nebze de olsa katkıda bulunacak bu program sayesinde işsiz insanlarımız istihdam edilerek hem onlara bir kazanç kapısı açılacak hem de istihdam edilen kurumların personel açığı giderilerek hizmet standartları arttırılacaktır” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.