bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

“ALADOSK” 30 Ağustos’u Ağrı Dağı’nın Zirvesinde Kutladı

SAMSUN

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) koordinesinde bir araya gelen 100 kişilik dağcı grubu, Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yaptılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) koordinesinde bir araya gelen 100 kişilik dağcı grubu, Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yaptılar.

Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ALODOSK) Alaçam markasını, 30 Ağustos’ta #AğrıDağı’nın zirvesine taşıdılar.

Alaçamlı dağcılar, Anadolu yarımadası ve Avrupa'nın en yüksek doruğu Ağrı Dağı'nda, Zafer Bayramımızın 100. yılına yakışır şekilde gururla ve onurla bayrağımızı dalgalandırdılar.

4 gün 3 gece süren zorlu tırmanış ve mücadelenin sonunda; kulüp başkanı Kadir Demir, kulüp üyesi Nihat Şen 5137 metre zirve yaptı. Kadın dağcı Meltem Tunçay ise 4200 metrede tırmanışını tamamlayarak Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak bir ilke imza attılar.

Başkan Kadir Demir, zorlu ve heyecanlı Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmanışını haber sayfamıza tüm detaylarını şu şekilde aktardı.

28 Ağustos Saat 09:00’da 2.200 metreden 3.200 kamp alanına 11 km.’lik tırmanıştan sonra ulaştık. Akşam yemeği arkadaşlarla ertesi günün hareket planı ile alakalı istişareden sonra çadırlarımızda dinlendik.

29 Ağustos Saat 09:00’da 4.200 kampına hareket ettik. Bir önceki güne göre daha da zorlu ve meşakkatli bir 8 km.’lik tırmanışla 4.200 metredeki kamp alanına ulaştık. 3.200 metredeki oksijen azlığını 4.200 de daha da fazla hissettik. Nefes almakta zorlanan arkadaşlardan bazıları maalesef yüksek baş ağrısı ve kusma ile alakalı sıkıntılar yaşadılar. İrtifa hastalığı veya akut dağ hastalığı, yüksek irtifa ve rakımlarda oksijen yetersizliğine bağlı olarak görülen patolojik bir rahatsızlık. Genellikle 2.400 metre üzerinde görülür.

4.200 metre kampında Saat 17:00 da hızlıca yemek yedikten sonra çadırlarımızda dinmeye çekildik. Gece Saat 00:00 da kalkarak 5.137 metreye uygun olan kıyafet ve teknik malzemelerimizi hazırladıktan sonra sırt çantalarımızla tırmanışa başladık. Ciddi efor kondisyon güç ve sabır isteyen 7.5 km.’lik tırmanıştan sonra zirveye 200 metre kala buzula girerken kramponlarımızı takarak kask ve kazma kullanarak emniyetimizi sağlandıktan sonra Saat 07:30’da zirveye ulaştık. Zirveden 5.137’den 4.200 ye 5 saatte indik.

Çadırlarımızı toplayıp aynı gün 3.200 metreye inerek bir gece kalıp ertesi gün Doğubayazıt vardık.

Alaçam ve Zafer Bayramımız adına Ağrı Dağı’nın zirvesine zorlu tırmanışımız amacına ulaştı. Tüm kulüp arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.