bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Wushu Kursuna Yoğun İlgi

SAMSUN

Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü bünyesinde Yaz Spor kursları ile gençlere spor yapma imkânı sunuyor.

Alaçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü bünyesinde Yaz Spor kursları ile gençlere spor yapma imkânı sunuyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yaşar Çaylı, Alaçam ilçesinde bulunan gençlere uzak doğu sporu Wushu'yu tanıtmak ve Wushu sporun yaygınlaştırılmasını sağlamak için İlçede Bulunan İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Merkezinde Halk Eğitim Bünyesinde Wushu Hocası Emre Bolat'ın öğretiminde iki etap halinde yapılacak olan Wushu Kursuna 48 kursiyerin katılımı ile başlamıştır dedi. Kurs hocası Emre Bolat, açılan Kurs ile birlikte ''Alaçamlı Gençler Wushu Sporunu tanıyacak ve bu sporda büyük başarılar elde edecektir'' dedi.

WUSHU NEDİR?

Wushu : (Pinuin: Wushu) Çin savunma sanatlarının genel adıdır. Çin dışında genel de Kung-Fu (gongfu) olarak tanımlanan spor türleri de buna dahildir. Çince Kung-Fu terimi beceri anlamına gelir; savaş sanatlarının dışında da bir alanda kullanılabilir. Buna karşılık Wushu Savaş Sanatı anlamına gelir.

Wushu, Türkçe' de Vuşu diye teleffuz edilen Çin savunma sanatının genel adıdır.

Wu: savaş, fiziksel uygulama, otorite,

Shu: sanat, teknik, yetenek anlamlarına gelir.

Bir başka deyişle Wushu; savaşma sanatı veya fiziksel yetenek anlamına gelmektedir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobatik kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi ve Kung-Fu da Wushu adı altında toplanır. Bununla beden ve ruhun uyumu sağlanır. Kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.