bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçamda Vefa Sosyal Destek Hattı Halkın Hizmetinde

SAMSUN

Alaçam Kaymakamlığı tarafından kurulan Vefa Sosyal Destek Hattı Alaçam'da 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlara 7/24 hizmet veriyor.

Alaçam Kaymakamlığı tarafından kurulan Vefa Sosyal Destek Hattı Alaçam'da 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlara 7/24 hizmet veriyor.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle Türkiye'nin 81 ilinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla kronik rahatsızlığı olanlar için kurulan vefa sosyal destek hattı, Alaçam'da da 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam ediyor. 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar 112, 155 ve 156 numaralı hatlardan ulaşarak ihtiyaçlarını belirten vatandaşlar, vefa sosyal destek gruplarından yardım isteyebiliyor.

Alaçam Kaymakamı Fikret ZAMAN, “Çin'de başlayıp kısa sürede tüm dünyaya yayılan salgın hastalık Yeni Tip Corona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan ve alınması gereken tedbirleri kapsamında "Alaçam'da vefa iletişim merkezi olarak belirlediğimiz "Vefa Sosyal Destek Hattı" 7/24 açık olup 65 yaş üstü ve kronik hastalara hizmet vermektedir.” Şeklinde konuştu.

Kayakam ZAMAN, "Vefa Sosyal Destek Hattı" günde ortalama 40 - 50 aileye hizmet vermektedir. 14 Mart tarihinden bu yana hizmet veren vefa hattı gelen telefonları tek tek değerlendirdikten sonra kayıt altına alarak temel ihtiyaçlar sırasıyla gideriliyor" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.