bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı Yapıldı

SAMSUN

Alaçam ilçesinde "Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele" Toplantısı Kaymakam Fikret Zaman Başkanlığında yapıldı.

Alaçam ilçesinde "Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele" Toplantısı Kaymakam Fikret Zaman Başkanlığında yapıldı.

Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Fikret Zaman, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Emine Söylemez, Daire Amirleri ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Fikret Zaman; toplantıda uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele toplantılarını belirli zaman aralıklarında yaptıklarını belirterek "Genç nesillerin hayatlarına dokunarak, onları tehlikeden nasıl koruyacağımızı ve bağımlılıkla mücadele ederek gençlerimizi ülkemizi ileriye taşıyacak fikirler geliştirmeye nasıl motive edeceğimize yoğunlaşmalıyız." dedi.

Kaymakam Zaman, "Çağımızın sorunu bağımlılık sadece gençlerimiz değil tüm vatandaşlarımızı tehdit eden bir meseledir. Ancak bizler kurumsal anlamda yürüttüğümüz bu çalışmaları yaparken, vatandaşlarımızın da bizlere destek vermesini istiyoruz, ayrıca bağımlılıkla mücadele konusunda sadece güvenlik güçlerine, ilgili kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine değil herkese büyük görevler düşüyor." şeklinde konuştu.

Zaman; "Okul ve çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalışmasına yönelik planlamaların değerlendirilmesi, özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara satışı (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerin de uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalışmaların kontrol edilmesi, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Yeşilay başta olmak üzere STK’lar ile işbirliğinin ele alınması, gençlerimizi etkilemesi muhtemel uyuşturucu maddeler (özellikle metamfetamin) hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin gözden geçirilmesi, ilçe genelindeki uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile değinilen konulara ilişkin verilerin bir önceki yıl ile kıyaslanması ve alınan/alınacak tedbirlerin gözden geçirilerek 2020 yılında yürütülecek çalışmaların planlanması, konuların değerlendirildi." dedi.

Kaymakam Zaman, "Bu kapsamada Alaçamımızda geçmiş yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da yaptığımız planlamalar ve aldığımız kararlar doğrultusunda başta kamu kurum ve kuruluşlarımızla, adliyemizle, yerel yönetim birimi organlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, Alaçamımızın güzel insanları hemşerilerimle beraber en etkin ve tesirli bir şekilde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele edeceğiz. Aynı şekilde Allah göstermesin velev ki uyuşturucu bataklığına bulaşmış gençlerimizin rehabilitasyon ve tedavisi için de devletimizin bütün kurumlarını harekete geçireceğiz." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.