bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlandı

SAMSUN

Alaçam’da 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi günü etkinlikleri, Şadibey Camiinde Akşam Namazı öncesi Şehitler için okunan Mevlid-i Şerif programı ile başladı.

Alaçam’da 15 Temmuz milli birlik ve demokrasi günü etkinlikleri, Şadibey Camiinde Akşam Namazı öncesi Şehitler için okunan Mevlid-i Şerif programı ile başladı. Saat 21.00'de Anneler Parkında devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran'ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Sayın Orhan BAL yaptı.

Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR yaptığı konuşmada: Türk Milleti tarih boyunca bir çok badireler atlattı ama bir karış toprağı vermemek içinde var gücüyle mücadele etti. Gazi Mustafa Kemal ATATÜK söylediği gibi “Bağımsızlık Benim Karakterimdir “ diyor. Bunu söyler iken sadece şahıs adına değil necip milletimiz adına söylüyor. Yüce Milletimiz inandığı zaman neler yaptığını tarihin altın sayfaları söylemekte ve yazmaktadır. Tıpkı Çanakkale’de, Conk Bayırında, Anafartalar’da, Dumlupınar’da, İdlib'te, Kuzey Irak’ta velhasıl 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiği bağımsızlık mücadelesi ile adını tarihe altın harfler ile yazdı. Suriye giden tankı üzerindeki Mehmetçiğimize ne yere gidiyorsunuz denildiğinde Kızıl Elma’ya diyordu. İnşallah rabim bu Yüce Türk Milletini Kızıl Elma’ya varmayı da nasip eder. Rabim bu necip millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Başta Alaçamlı Şehit hemşehrilerimiz Muhammet Ali Aksu ve Sevgi Yeşilyurt olmak üzere diğer şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ile anıyor, Ne Mutlu Türküm Diye Diyorum” dedi.

Alaçam Kaymakamı Fikret ZAMAN,’’ Aziz Türk Milletinin varlığına, birliğine ve bekasına yönelik, tarih boyunca yapılan saldırılar karşısında, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Cudi'de, Gabar'da, Sur'da, Afrin'de, yurt içinde yurt dışında canını feda eden sayısız kahraman asker, polis ve sivil şehidimizi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, rahmet ve minnetle anıyorum.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı çekinmeden bedenini tanklara ve tüfeklere siper eden ve ülkemizi bir uçurumun eşiğinden döndüren, isimleri tek tek hatırlanacak Ömer HALİSDEMİR'leri, Muhammed Ali AKSU'ları, Sevgi YEŞİLYURT'ları da şükranla anıyoruz, Gazi'lerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Ve biliyoruz ki, nice canlar feda edilse dahi, hiç bir güç, Aziz Türk Milletinin birliğini ve bağımsızlığını elinden alamaz. Çünkü bu asil millet şehitlikle nurlanmış, gazilikle onurlanmış askerdir.

Yüce Allah'tan duamız O'dur ki, Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olsun’’ dedi.

İlçe Müftülüğü tarafından ilahi korusu tarafından dualar, ilahiler, şiirler, çifte ezanlar okundu. 15 Temmuz anı defteri protokol üyeleri tarafından yazılarak imzalandı.

Programa Alaçam İlçe Kaymakamı Fikret ZAMAN, Alaçam Belediye Başkanı İlyas ACAR, Alaçam İlçe Jandarma Komutanı Murat DEMİREL, Alaçam İlçe Emniyet Müdür Vekili Erol Can KESKİN, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai TURAL, Alaçam İlçe Müftüsü Orhan BAL, Alaçam Gençlik Spor İlçe Müdürü Cansu Keskin KARAASLAN, Alaçam Devlet Hastanesi Başhekimi Radi SEN, Alaçam Toplum Sağlığı Müdürü Ertan BAŞ, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin BEDİR, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Hasan ÖZDEMİR ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Alaçam İlçe Başkanı Sayın Erdinç GÜL ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alaçam ilçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat ÖZYILMAZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum kuruluşların müdürleri, şehit yakınları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.