bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünden Açıklama

SAMSUN

Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ALADOSK) olarak yaklaşık 10 yıldır Memleketin en nadide, en bakir, en yabani, en hoyrat yerlerinde birçok insanın görmediği bilmediği farkına varamadığı noktalardan bakıyoruz bizler Alaçam’a.

Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ALADOSK) sözcüsü Rotasız Demir yapılan etkinliklerle ilgili biler vererek şunları söyledi; sizler acısudan başlayıp Ortaköy ve Miyesterliye dere icinden yürüyerek Kireç tepelerini, Rum mezarlıklarını 3 adet farklı mimarisi olan harabeye yüz tutmuş değirmenleri ve ağaçtan oyularak yapılmış su arklarını gördünüz mü...

Sizler civar da en yüksek rakımlı Dağ olan Dütmen dağına tırmanırken yabani hayvanların izlerini takip ederek zirve yaptınız mı.? 1650 metre de sülüklü gölde ki buz gibi suya girerek serinlediniz mi.?

Alaçam’ın neresinden bakarsanız bakın hep gözünüzün önünde olan Tingez Tepeye tırmanıp zirvesinde ki buz gibi suyundan içebildiniz mi? Zirveden doğu sahili (Bafra ve Alaçam’ın sahilini ve köylerini seyredebildiniz mi.?

Zirveden kuzey kısmından inerken gözleriniz Uluca ya bakarken Alaçamı Güneyden muhteşem manzarası eşliğinde bakabildiniz mi hiç.?

Velhasıl bizler Kızlan, Şirinköy, Sarıgöl, Vicikler, Harmancı, Üçpınar, Bekiroğlu, Dütmen Dağı, Sazakbaşı, Karatepe zirve, Kapıboğazı, Hıdıralanı, Ulucay Kanyonu, Hüseyindedenin, Töngeldüzünün vadi ormanlarında, Ortaköy, Miyesterliyi, Alidedebölmesi, Ayınderesi ve dere içini, Aşağıısırganlı, Yukarıısırganlı, Gökçeağaç Oymağı ve mahallelerini, Atköyü, Kapaklı, Akbulut, Kışlakonak, Taşkelik, Yenice, Urgancı çeşmesi, Eski killik, Killik Sivrisi ve aklıma gelmeyen yerlerde yürüdüğümüz onlarca köy, orman patikaları, vadiler, dereler, zirveleri tek tek adımlayarak Doğanın tadını çıkarttık.

Sonuçta ise Alaçam’da sosyal manada bir kaç proje gerçekleştirdik, Pazar günlerini dört gözle bekler olduk, Dostluk bağlarını daha da güçlendirdik dağa beraber çıktığımız arkadaşlar ile yürürken adım atarken uçsuz bucaksız vadilerde özgürlüğümüzü yeniden keşfettik. Yürürken adım atarken bulutlara doğru ‘’İÇİMİZDEKİ KENDİMİZİ’’ Bulduk.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.