bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da "Vefa Sosyal Destek Hattı" İhtiyaçları Karşılıyor

SAMSUN

Alaçam Kaymakamlığı tarafından 13 bölgeden oluşan "Vefa Sosyal Destek Hattı" iki günde yaklaşık olarak 60 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza hizmet verdi.

Alaçam Kaymakamlığı tarafından 13 bölgeden oluşan "Vefa Sosyal Destek Hattı" iki günde yaklaşık olarak 60 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza hizmet verdi.

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı nedeniyle dışarıya çıkamayan yalnız yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını "Vefa Sosyal Destek Hattı" 13 bölgeden oluşan bölge koordinatörleri tarafından yönlendirmeleri yapılarak ihtiyaçları evlerine teslim ediyor. Kaymakam ZAMAN, Büyüklerimizin evde kalması sağlıkları için çok önemli. Biz Kaymakamlık olarak ihtiyaçlarını evlerine teslim ediyoruz dedi.

Koronavirüs salgınının yayılmaması için büyük mücadele örneği sergileyen Alaçam Kaymakamlığı "Vefa Sosyal Destek Hattı, Koronavirüs salgınının birinci öncelikli risk grubundaki 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların yardımına koşuyor. Risk grubundaki vatandaşlar sokağa çıkma yasağı sebebiyle dışarıya çıkamayanlar ve yalnız yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor. Dünya’yı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen Koronavirüs (Covit-19) salgınıyla mücadele kapsamında bütün tedbirlerini alarak 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan ve yalnız yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını sağlıyoruz” dedi.

Alaçam Kaymakamlığı "Vefa Sosyal Destek Hattı" Çözüm Merkezi’ni arayarak erzak siparişi veren vatandaşların siparişlerini bölge koordinatörleri alıp, alt birimlere verdiği liste ile alışverişi yaptıktan sonra kapıya kadar götürüp teslim ediyorlar. Ekipler, teslimat sırasında da vatandaşlara 14 kurala uymaları gerektiğini de hatırlatıyorlar. "SİZ İSTEYİN BİZ GETİRELİM" Bu zorlu süreci birlikte aşacaklarının altını çizen ekipler "Küresel bir salgın haline gelen koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirildi. Evde kalmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına uymak koronavirüse karşı en etkili önlemdir. Bu zor süreci birlikte aşacağız’’ dediler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.