bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da Sokağa Çıkma Kısıtlamasında 'Gece Kartalları' İş Başında

SAMSUN

Alaçam ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasında “gece kartalları” İlçe merkezinde sokak sokak gezerek görev yapıyorlar.

Alaçam ilçesinde sokağa çıkma kısıtlamasında “gece kartalları” İlçe merkezinde sokak sokak gezerek görev yapıyorlar.

Alaçam ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı “gece kartalları” olarak bilinen mahalle bekçileri sokağa çıkma kısıtlamasında saat 20.00’den sonra kapanması gereken iş yerlerini sokak sokak gezerek, denetimler gerçekleştiriyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasında 'gece kartalları' iş başında

Alaçam ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 'gece kartalları' Korona virüs tedbirleri kapsamında hafta içi 21.00-05.00 ile hafta sonu cuma gününden pazartesi sabahına kadar 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Alaçam'da sokağa çıkma kısıtlaması denetimlerinde polislerin yanı sıra ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 'gece kartalları' olarak bilinen mahalle bekçileri de görev alıyor. Alınan bilgiye göre ilçemizde güvenliği sağlama adına polis memurlarına yardımcı olarak da kullanılan bekçiler artık her yerde her mahalle arasında görev alıyorlar.

İşlenen suçların kahir ekserisinin gece ve sokağa yönelik olması, suçların önlenmesinde tekrar bekçilik teşkilatının hayata kazandırılması sonucunu doğurmuştur. Bekçilik teşkilatın var olma sebeplerinden en önemlisi önleyici ve caydırıcı olmasıdır. Kanunların tanıdığı yetkiler çerçevesinde suçun işlenmeden önlenmesinde aktif olarak görev almalarıdır. Devlet olmanın en başta gelen vasıflarından birinin vatandaşların can, mal, ve ırz güvenliğinin sağlanması olduğunu asla unutulmamalıdır."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.