bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da Korona Virüs Sessizliği

SAMSUN

Samsun’un Alaçam ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların büyük bir çoğunluğu evde kalmayı tercih etti.

Samsun’un Alaçam ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların büyük bir çoğunluğu evde kalmayı tercih etti.

Sağlık Bakanlığının korona virüs tedbirlerini açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni tedbirler de hayata geçirilirken, Alaçamda vatandaşlar karara uyarak sokağa çıkmadı. Okulların uzaktan eğitim süresi 30 Nisan'a uzaması ile öğrencilerin evde eğitim alması ve eğitimlerinin devam etmesi sağlandı, Lokanta, kafe ve kahvehanelerin de kapatılmasıyla birlikte Alaçam'da sessizlik hakim oldu.

"Ülkemizde görülen korona virüsü vakalarından sonra alınan tedbirler çerçevesi kapsamında Alaçam ilçemizde de tedbirler alınmıştır. Bu tedbirler çerçevesinde her vatandaşın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi elbette önemlidir".

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan yeni tedbirlerle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı getirildi. Bunun için mümkün olduğu kadar evden dışarı çıkmamaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın ve özelliklede yaşlılarımızın bu konulara dikkat etmeleri gerekiyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara her konuda yardımcı olması amacı ile Alaçam'da "Vefa Sosyal Destek Hattı" kurularak hizmete sunuldu. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.