bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da AFAD’dan Muhtarlara “Afet Farkındalık Eğitimi” Verildi

SAMSUN

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İlçemiz Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetine Yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İlçemiz Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetine Yönelik Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

İçişleri Bakanlığı afetlere hazırlıklı bir Türkiye için çalışmalarını sürdürüyor. Hedeflenen dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların afetlerde güvende kalmalarını sağlamak için 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi.

AFET ÖNCESİ VE SONRASI EĞİTİMLERİ VERİLDİ.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından, Alaçam Kaymakamlığı Koordinesinde İlçemiz Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetine Yönelik Afet Farkındalık Eğitimi AFAD Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile ilgili toplantı düzenlendi.

Samsun AFAD Sivil Savunma Uzmanı Yasin KAÇAR, katılımcılara AFAD’ın görevleri, sivil savunmanın önemi, Savaş durumunda ikaz alarmları, sığınaklar, Afet öncesi ve sonrası hazırlıklar hakkında bilgiler verdi.

Verilen eğitim kapsamında “Afet ve Acil Durum Çantası”, “Planlama”, “Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler”, “İletişimin Kesilmemesi” ve “Deprem Sonrası İlk 6 Saatte Yapılacaklar” konusunda İlçemiz Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetine Yönelik bilgiler aktarıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.