bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da 35 Hafız İçin İcazet Merasimi Yapıldı

SAMSUN

Alaçam Müftülüğü Merkez Fatih Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda okuyan ve hafızlığını tamamlayıp mezun olan 35 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Alaçam Müftülüğü Merkez Fatih Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda okuyan ve hafızlığını tamamlayıp mezun olan 35 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Alaçam Şadibey Camiinde düzenlenen törene Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, İlçe Emniyet Müdürü Erol Can Keskin, İl Eski Müftüsü Hayrettin Öztürk, Alaçam Eski Müftüsü Ali Toprak, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları çevre il ve ilçelerden gelen imam hatipler ve icazet alan öğrencilerin aileleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Şadibey Camiinde düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İlçe Müftüsü Orhan Bal’ın açılış konuşması ile devam etti. Bal konuşmasında şu ifadelere yer verdi. "Kur'an eğitimi, küçük yaşlardan itibaren itina ile yerine getirilmesi gereken bir vazifedir. Bir Hadis-i Şerif'te 'Çocuklarınızı üç hususta yetiştirin.' buyurulmuştur. Bunlar: Peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi ve Kur'an kıraati. Anne ve babaların çocuklarına vereceği en büyük miras, onların gönüllerine Kur'an-ı yerleştirmek ve onları Kur'an'la tanıştırmaktır. Çocukların, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi, hıfzetmesi ve onun prensipleriyle yetişmesi, anne ve babalara Allah'ın hoşnutluğunu kazandıracak, dünya ve ahirette büyük ikramların kapısını açacaktır. Zira evlâda bırakılan maddî miras, ne olursa olsun, nihâyetinde bu dünyada kalmaya mahkûmdur. Bu sebeple bizlere emanet olan çocuklarımızı Kur'an ahlakı üzerine yetiştirmeli; küçük yaştan itibaren eğitimlerine ehemmiyet vermeliyiz." dedi.

İlçe Kaymakamı Fikret Zaman ve konukların Konuşmalarının sonundan Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Hafızlık Kur’an Kursu’nda okuyan ve hafızlığını tamamlayıp mezun olan 35 öğrencimizi bu güzel atmosferde sizlerin huzurunda emeği geçen öğretmenlere, din görevlilerine ve hafız olan öğrencilerin velilerine teşekkür ediyorum. Yapılan merasimin çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Program yapılan dua ile son buldu. Program sonrası davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.