bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ahilik Haftası Kutlamaları

SAMSUN

Eylül ayının üçüncü haftası olarak belirlen Ahilik Haftası Samsun’da kutlanmaya başladı.Kutlamalar Atatürk Anıtı’na Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin çelenk koymasıyla başladı. Törenin ardından konuşan Samsun Esnaf...

Eylül ayının üçüncü haftası olarak belirlen Ahilik Haftası Samsun’da kutlanmaya başladı.

Kutlamalar Atatürk Anıtı’na Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin çelenk koymasıyla başladı. Törenin ardından konuşan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, “Ahilik felsefesi, temelleri 12. yüzyılda Kırşehir’de atılmış, daha sonra tüm Anadolu’ya yayılmış, izleri bugüne kadar süregelmiş kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Ahilik kurumu mistik bir yol, bir tarikat olmaktan ziyade sosyal ve ekonomik yönden işleyen ve siyasal, askeri ve kültürel yönleri de bulunan bir toplum düzenidir. Ahilik, aynı zamanda sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren ve günümüz koşullarında bile birçok ülkede gerçekleştirilememiş adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür” dedi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır'ın yanı sıra Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal, Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ve oda başkanları katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.