bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ağcagüney Jandarma Karakol’unun Açılışı Gerçekleştirildi

SAMSUN

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bağlı Ağcagüney Jandarma Karakol Komutanlığının açılışı gerçekleştirdi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, 25.10.2019 Cuma günü saat 15.00’de İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı Çarşamba Ağcagüney Jandarma Karakol Komutanlığının açılışını Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Jandarma Gen. Kom. Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney ve protokol üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Güven, “Başarılarla dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bu güne Yüce Milletimizin sevgi ve güvenine mahzar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri, ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı Personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz.

Üzerinde bulunduğumuz bina ve müştemilatlar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 19 Kasım 2018 tarihinde geçici kullanım protokolü ile teslim alınmış olup, Jandarma Karakolunun vatandaşımıza dahi iyi hizmet verebilmesi maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığı bütçesinden Samsun Valiliği, Çarşamba Belediye Başkanlığı ve Ağcagüney Muhtarlığı’nın destekleri ile gerekli tadilatlar yaptırılarak bugün hizmete hazır hale getirilmiştir. Çarşamba Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanından (19) Mahalle ve Dikbıyık Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanından (2) Mahalle olmak üzere toplam (21) Mahalle Ağcagüney Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanına dahil edilmiştir. Bu Mahallelerin toplam nüfusu (11.665)’dir.” diye konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Daha önce okul olarak hizmet veren bu bina tadilat yapıldıktan sonra Jandarmamızın ve halkımızın hizmetine layık bir hale getirilmiş. Başta hemşeriniz olan Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney paşaya teşekkür ediyorum. Bu bölgenin halkı devletine ve milletine bağlı, askerini ve milletini seviyor. Komşusuyla iyi günde ve kötü günde beraber olmayı biliyor. Bizlerin bütün amacı halkımızın mutluluğudur. Asayiş hizmetleri de en önemli hizmetlerden biri. Güvenliğin olmadığı yerde huzur ve hiçbir şey olmaz. Memleketimizde olan huzurun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Ülkemizde huzuru ve güvenliği sağlayan askerlerimize, polislerimize ve Mehmetçiğe çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmetçiğimizin Suriye’nin Kuzeyinde çok başarılı bir operasyon gerçekleştirerek orada güvenlik koridorunu oluşturduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, “Allah Mehmetçiğimizden razı olsun. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Allah bu vesileyle ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmasın. Bu gün açılışını yapacağımız bu karakolumuz da sizlerin güvenliği için burada görev yapacak. Jandarma Teşkilatımız en son yapılanmayla Genel Kurmay Başkanlığına bağlı silahlı kuvvetleri bir birimi iken şu an İçişleri Bakanlığına bağlı silahlı kolluk kuvveti oldu. Jandarma artık İçişleri Bakanlığının kır polisi olarak görev yapıyor. Bu düzenlemeler yapılırken Jandarmamız çok ciddi eğitimler alıyor. Polis ile Jandarmanın birbirinden hiçbir farkı yok. Buradaki amacımız halkımıza hizmet etmek ve onları mutlu kılmaktır.” şeklinde konuştu.

Bütün kurumlarımızla birlikte uyum içerisinde şehrimize hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Vali Kaymak, “Ümit ediyorum bu karakol gerçekten halkımız ile bizler arasında bir köprü olacaktır. Burası siz vatandaşların her zaman uğrayacağı bir yer olacaktır. Burası Jandarmamızın güler yüzü olacaktır. Böyle güzel mekanlar güzel hizmetleri de gerektiriyor. İnşallah Jandarmamız burada komutanlarıyla birlikte halkımıza güzel hizmetler verecektir. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Karakolumuzun Mahallemize, İlçemize, İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ağcagüney Jandarma Karakol Komutanlığı binasını açılışını gerçekleştiren Vali Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney ve protokol üyeleriyle birlikte karakol binası ve yeni tahsis edilen hizmet araçlarını inceleyerek, karakolun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı tarafından tören alanında açılan özel maksatlı tim stantlarını ziyaret eden Vali Osman Kaymak, Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney ve protokol üyeleri mayın arama köpeği Liman'ın gösterisini izledi.

Ağcagüney Jandarma Karakol Komutanlığının açılış törenine ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü YILDIRIM , Çarşamba Belediye Başkanı Halit DOĞAN, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İl Emniyet Müdürü Ömer URHAL,Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin BÜLBÜL, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ,Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.