bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Add’den Cumhuriyet Yürüyüşü

SAMSUN

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüş İstiklal Caddesi, Lise Caddesi, Gazi Caddesi ve Osmaniye Caddesi güzergahları...

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüş İstiklal Caddesi, Lise Caddesi, Gazi Caddesi ve Osmaniye Caddesi güzergahları üzerinden Atatürk Anıtı’nda sona erdi. Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Samsun Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Samsun Şubesi ve Eğitim İş Samsun Şubesi Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Zuhal Aydınol, Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yılında 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ifadesini hatırlatarak, "Her ortamda huzur için kararlı adımların atılmasını, yıpratıcı çekişmelere son verilmesini, hukukun, adaletin egemen olmasını dileriz" dedi.

ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin ise “Döneminin bölge ve dünya coğrafyasındaki siyasi anlayışların çok ilerisinde bir devrimci anlayışla Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, saygı ve özlemle anıyor ve yokluklar içerisinde kurulan Cumhuriyetimize yapılan her türlü saldırının karşısında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar anıta karanfil bıraktı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.