bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Acem Tekkesi'nde 7 Ulu Canlar Şiir Dinletisi Ve Müzik Programı

SAMSUN

Samsun İlkadım Belediyesi, Acem Tekkesi farklı bir etkinliğe sahne oldu.

Samsun İlkadım Belediyesi, Acem Tekkesi farklı bir etkinliğe sahne oldu. 15 Aralık2019 Pazar günü, saat 19.00'da gerçekleşen programda, öğrenciler bol bol şiir okurken, türküler de programa renk kattı.

Etkinlikte " 7 Ulu Canlar " adıyla Alevi ve Bektaşi Kültürü ve Edebiyatı’nda yer etmiş şahsiyetlere ve onların şiir ve türkülerine yer verildi.

Şair Kenan Yavuzarslan' ın hazırladığı programın sunuculuğunu Yağmur Özdemir, Genel Sanat Yönetmenliği' ni Ondokuz Mayıs Üniversitesi( OMÜ ) Edebiyat Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Araştırmacı Yazar ve şair Şahin Köktürk, koro şefliğini Ali Rıza Gündoğdu ve OMÜ Öğrencileri saz ekibi ile koroyu oluşturan OMÜ öğrencileri gerçekleştirdi.

Programda; şair Kenan Yavuzarslan, Prof. Dr. Şahin Köktürk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Yağmur Özdemir birer konuşma yaptılar.

Etkinlikte Nesimi' den Fuzuli' ye kadar "7 Ulu Can" adıyla edebiyat ve sanat dünamızda yer etmiş olan, Alevi ve Bektaşi Kültürü' nü temsil etmiş şahsiyetlerin şiirleri, eserleri OMÜ öğrencilerince seslendirildi.

AcemTekkesi'nde gerçekleşen programda izleyiciler salonda yer bulamayınca çok sayıda izleyici de ayakta izledi.

Programa eşi ile katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş " Programı hazırlayan, şir ve müzikleri gerçekleştirenleri kutlar, teşekkür ederim. Bazen görevimiz gereği can sıkıcı, hüzünlü mekânlarda bulunuyoruz. Doğrusu bu program, bizi bu konuda rahatlattı." şeklinde konuştu.

İzleyiciler; programı çok beğendiler ve sık sık alkışlarıyla destek veriler. Etkinliğe ayrıca Bafralı olup Almanya' da çalışan şair Cemal Aydın, Bafra' dan emekli eğitimciler Soner Lokman ve eşi Fatma Lokman, Samsun' dan Kültür Bakanlığı Halk Şairi Ayşe Atlı Selen, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Hasan Akbaş, Samsun 19 Mayıs ilçesi, Engiz Mahallesi'nden Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun ile OMÜ öğrencileri, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda şiir ve müzikseverler katıldı.

Haber :Oktay ZERRİN- Samsun

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.