bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

55 Tv, Karasal Sayısal Yayın Lisansı Aldı

SAMSUN

Samsun’da yayın yapan 55 TV, son teknoloji olan "karasal sayısal yayın" ihalesini kazanarak, yayın lisansını aldı.Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Malatya, Trabzon, Ordu, Tunceli, Uşak, Van, Yalova,...

Samsun’da yayın yapan 55 TV, son teknoloji olan "karasal sayısal yayın" ihalesini kazanarak, yayın lisansını aldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Malatya, Trabzon, Ordu, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Tekirdağ ve Muğla illerine yönelik, “Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi” 1 Temmuz 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Açık teklif usulüyle yapılan sıralama ihalesinde Başak Kültür Sanat Yay. ve Rek. A.Ş. 55 TV ve 3 ayrı kanal Samsun'dan teklif verdi. İhale sonucunda 55 TV, "karasal sayısal yayın" ihalesini kazanarak lisans almaya hak kazandı.

55 TV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Erdoğan, ihale sonrasında yaptığı açıklamada, "Yapılan bu ihale ile birlikte Samsun merkez, 18 ilçe ve köylerde artık rahatlıkla hiçbir aparat kullanmadan uydu ortamında karasal-sayısal yayınla birlikte tüm Samsunlu hemşehrilerimiz HD kalitesinde yayınlarımızı çok daha rahatlıkla izleyebilecekler. Biz, ‘Türkiye'nin ilk yerel kanalı’ olma unvanı ile katılıp kazandığımız bu ihaleyle birlikte yeni teknolojik yatırımlarla kamuoyunu ‘tarafsızlık’ ilkesi ile bilgilendirmeye, yapacağımız haber ve yerinden naklen yayınlarla yaşanan tüm gelişmeleri sıcağı sıcağına onlara aktarmaya çalışacağız” dedi.

Sayısal televizyonun, yayıncılıkta yeni bir metot olduğunu anlatan Mahmut Erdoğan, “Sayısal teknoloji kullanılarak gerçekleştirilen bu yeni yayın metodu başta karasal(terrestrial) yayıncılık olmak üzere uydu(satellite), kablolu TV, LMDS, MMDS ve MVDS yayıncılığında kullanılıyor” bilgisine yer verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.