bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

'3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi' Yarın

SAMSUN

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen “3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi” yarın OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.Kongre hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri 11....

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen “3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi” yarın OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kongre hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Emin Karaman, "Kongrede sulak alanlar hakkında bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması hedeflenirken, ülkemizin önemli sulak alanlarından olan Kızılırmak Deltası'nı tehdit edecek unsurlara dikkatler çekilecek. Ayrıca bölge sorunlarının, ulusal ve uluslararası düzeyde ortaya konması da amaçlanıyor. Sulak alanların doğru kullanılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için, bilim insanları, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra konu ile ilgilenen herkes sürdürülebilir çözümler oluşturmak üzere düzenlenen bu kongreyle Samsun'da bir araya gelecek" dedi.

Gelen katılımcıları 24 Ekim 2013 günü ise Kızılırmak Deltası'na götüreceklerini de belirten Bölge Müdürü Emin Karaman, sulak alanların izlenmesinde gözetilecek kalite kriterleri, kuş fotoğrafçılığı ve kanatlılarda ilk yardım konularında da katılımcılara belge verileceğini söyledi.

3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi yarın saat 09.30'da OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.