bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

SAMSUN

Samsun'da hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliği bugün gerçekleştirildi.Samsun'da geçtiğimiz hafta hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemeyen 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında...

Samsun'da hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliği bugün gerçekleştirildi.

Samsun'da geçtiğimiz hafta hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemeyen 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında bugün Kurtuluş Yolunda yürüyüş düzenlendi. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüşte bir araya gelen kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, kamu personelleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi önünden Sevgi Gölü'ne yürüdüler.

'Dünya Yürüyüş Günü' ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, "Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, kronik hastalıkların görülme sıklığında artıran önemli nedenlerden birisi olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelinde ki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olmuştur. Bakanlığımız tarafından yürütülen Türkiye beslenme ve sağlık araştırmasında ülkemiz bireylerinin yüzde 71,9’unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir ve bununla birlikte obezite, diyabet ile kalp damar hastalıklarında artış olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması önerilmektedir" dedi.

Düzenlenen yürüyüş sonrası katılımcılara elma ve su ikramında bulunuldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.