bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Vali Şahin’den Düşen Uçakla ilgili Açıklama

SAMSUN

Samsun Valisi İbrahim Şahin; Çarşamba ilçesinde zorunlu iniş yapan eğitim uçağı ile ilgili açıklamada bulundu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin; Çarşamba ilçesinde zorunlu iniş yapan eğitim uçağı ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN yaptığı açıklamada, “09 Temmuz 2015 Perşembe günü saat 17.00 sularında Çarşamba Havalimanı'ndan kalkış yapan pilot Semih GÜLEÇYÜZ yönetimindeki Socata TB 10 tipi TC-GYZ eğitim uçağı, havalandıktan kısa bir süre sonra motorunun arızalanması nedeniyle pist başına yaklaşık 1 kilometre mesafede sahile zorunlu iniş yaptı.

 

Burun kısmı suda kalan uçaktan yapılan yardım çağrısı üzerine Samsun Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığına ait eğitim uçuşu yapan helikopter, olaydan 14 dakika sonra olay yerine ulaşarak sahile indi.

 

Zorunlu iniş yapan uçakta bulunan uçak pilotu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) Kalite Müdürü Kıvılcım OZANER, çocukları Halil ve Yiğit OZANER helikoptere alınarak Çarşamba Havalimanı'na götürüldü. Buradan ambulansla özel bir hastaneye götürülen dört kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

 

Kazazedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor, olaydan sonra çok kısa bir sürede olay yerine intikal ederek müdahale eden Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığı ve DHMİ Çarşamba Uluslararası Havalimanı ekibi çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.