bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Usta; ‘AKP'nin Vaatlerini Samimi Bulmuyorum’

SAMSUN

MHP Samsun Milletvekili ve MHP Samsun Milletvekili Adayı Erhan Usta, partinin seçim çalışmaları kapsamında Oda Başkanları ile birlikte SESOB başkanı Eyüp Güler, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Samsun şubesinde üyeleri ile Kadef Yönetim kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi.

MHP Samsun Milletvekili ve MHP Samsun Milletvekili Adayı Erhan Usta, partinin seçim çalışmaları kapsamında Oda Başkanları ile birlikte SESOB başkanı Eyüp Güler, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Samsun şubesinde üyeleri ile Kadef Yönetim kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi.

 

Ziyaretlerde sorulan soruları cevaplayan Erhan Usta AKP'nin verdiği vaatlerin samimi ve doğru bulmadığını açıkladı. Usta: "13 yıldır iktidarda olan AKP Hükümeti bir takım meselelerin arkasına saklanıp başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışıyor. Sorunları çözmek yerine karartmaya gidiyor. Şimdi de vaatler veriyorlar. Muhalefet vaat eder. Biz vaat ettiğimizde yapılamaz diyorlardı, şimdi kendileri vaat ediyor. Türkiye'nin seçime gitme sebebi bellidir. Ak Parti ülkeyi seçime götürmüştür. Havuz medyası bunu MHP'nin üzerine yıkmaya çalışmaktadır. " dedi.

 

AKP'nin seçim vaatlerini samimi bulmadığını belirten MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta; "2011 seçimlerinde Milli Geliri 1400 Dolar'a çıkaracağını vaat eden AKP bu gün gelinen noktada her ne kadar gizlemeye çalışsalar da 10 Bin dolar altında kalmış 9000 Dolara düşmüştür, en basit örneği olan bu vaatini yerine getiremeyen hükümetin diğer vaatlerini yerine getirmede ne kadar samimi olabilir ki. Davutoğlu 2023'de 25 bin $ kişi başı gelir derken, kendi imzaladığı belgede 2018 yılı hedefinin 10 bin $'ın altında olduğunu biliyor mu? 2013 Haziran'ında kabul edilen 10. Planda 2018 yılı kişi başı gelir hedefi 16 bin dolardı. Bu hedefi Hükümet OVP'de 10 bin $'ın altına çekti. Mart ayından beri ısrarla 2015 büyümesinin %2 olacağını söylüyorum. Seçim öncesi %4 diyen AKP, şimdi %3 diyor. %2 demelerine az kaldı. Türkiye 2002'de dünyanın 17.büyük ekonomisi idi. 13 yıllık tek başına AKP hükümetlerinden sonra 2014 yılında yine 17.sırada. İlginç değilmi? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir çalışma yaptırdı. Çalışmaya göre 23 milyon yoksul çıktı. Çalışma bakanlık sayfasında yayınlandı. Çalışmadaki 23 milyon yoksul rakamı muhalefet tarafından kullanılmaya başlanınca, AKP sorunu çözmek yerine raporu internetten kaldırdı. bunları biliyor musunuz" dedi.

 

Samsun ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Usta, "Samsun'a özgü konularda Samsun ekonomik göstergelere bakıldığında istenilen yerde değil. Samsun nüfus büyüklüğünde 16, istihdamda 14'üncü sırada. Üretim açısından yüzde 70 seviyesinde. Samsun ortalama rakamın çok altında. Samsun'da göç ve işsizlik sorunu var. Bütün ilçe ve kırsallarda bu büyük bir sorun. Aileler parçalanmış. Gelecekle ilgili ümitsiz bir toplum haline gelmiş. Samsun'un sorunlarına bugüne kadar el atılmamış. İktidarın milletvekilleri Samsun için ne yapmış. Kamunun gelmediği yere özel sektörde gelmiyor. Biz ilçe bazında teşvik diyoruz. Samsun 3. teşvik bölgesinden 4. bölgeye düşürülmesi gerekiyor. Samsun turizmden yeteri kadar istifade edemiyor. Medikal kümelenmenin üzerine gidilmeli. Samsun için bu sorunları çözmeyi vaat ediyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.