bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ulusal Kent Sempozyumu Şehir Gezisiyle Sona Erdi

SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu şehir dışından gelen katılımcılara kent estetiği açısından yapılan çalışmaların ağırlıklı olduğu yerler gezdirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu şehir dışından gelen katılımcılara kent estetiği açısından yapılan çalışmaların ağırlıklı olduğu yerler gezdirildi.

 

Sempozyuma katılanlar Samsun’a hayran kaldı

25 – 27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Türkiye’nin birçok ilinden akademisyen, öğrenci ve kent estetiği ile ilgili yüzlerce kişinin katıldığı 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu’nda son gün şehir turu düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin şehir estetiği alanında yaptığı alanların ağırlıklı olarak ziyaret edildiği gezi turuna katılanlar, Samsun’a hayranlıklarını dile getirdiler.

 

Panorama 1919 Müzesi büyük beğeni kazandı

Şehir turuna Panorama 1919 Müzesi’ni ziyaret ile başlayan katılımcılar müzede yer alan yağlı boya tablosuna hayranlıklarını gizleyemediler. Teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılarak yapılan müzede 25 dijital projeksiyon ile ses ve görsel materyaller kullanılarak ziyaretçilere farklı bir deneyim sunulacak. Panorama 1919 Müzesi’nde yer alan bir diğer önemli çalışma da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Ankara’da karşılanmasını resmeden dev yağlı boya çalışması olarak biliniyor. 29 metre genişlik ve 10 metre yüksekliğe sahip olan bu eşsiz eser ve çevresindeki 12 silikon heykel milletin devletini kurtarmak adına gösterdikleri özgüveni sergileyecek.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kent estetiği açısından attığı en büyük adımlardan ilki olan Çiftlik Cadde AVM Projesi sonrası oluşan görsel güzellik karşısında da şehre bir kez daha hayran kalan katılımcılar, Samsun’un gelişen ve değişen bir kent olduğunu ve beklediklerinden güzel bir şehirle karşılaştıklarını ifade ettiler.

 

Katılımcılar Samsun’dan memnun ayrıldı

Katılımcılara Samsun’un tarihi ve kültürel varlıklarını da anlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Figen Akın, “İki günlük yoğun süren ve 44 akademisyenin hazırladığı sunumların yer aldığı sempozyumun son gününde il dışından gelen katılımcılara şehir turu düzenledik. Bu kapsamda Panorama 1919 Müzesi, Bulvar AVM, Çiftlik Cadde AVM, Kent Müzesi, Golf Sahası ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti başta olmak üzere bir çok yerde incelemelerde bulunan katılımcılardan aldığımız geri dönüşler hep olumlu yönde oldu. Samsun’un her alanda gelişiyor olması şehre gelenlerin mutlu ayrılmasını sağlıyor. Ben sempozyuma katılan ve kent estetiği adına çalışmalar yapan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.