bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tahliye Edilen Büyük Otel Yeşil Alan Olacak

SAMSUN

Tahliye edilen Samsun Büyük Otel hakkında konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın burayla ilgili projelerini anlattı.

Samsun Büyükşehir yasası ile birlikte Samsun İl Özel İdaresi'nden Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devrolan Samsun Büyük Otel tahliye ediliyor.

 

Boşalan otel kıyı kanununa muhalif bir alanda bulunduğundan boşaltılan otelin nasıl değerlendirileceği de merak konusu. Henüz net projeler olmasa da Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın burayla ilgili projelerini anlattı.

 

Yurt; " Henüz net projeler yok. Ancak, belediye başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, bu alanı yeşil alan olarak Cumhuriyet Meydanı ve panorama 1919 projesine dahil etme düşüncesi var. Biliyorsunuz ki Samsun'un en merkezi yerlerinden bir tanesi burası ve yeşil alana da ihtiyaç olan bir yer. Zaten büyük otelin hemen yanında yer alan Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nun 19 Mayıs 1919 bağımsızlık mücadelesini anlatan üç boyutlu panorama müzesi haline getirilmesi projesi de var. Kurtuluş Yolu ambiyansını İstanbul'daki 1453 panoraması gibi 19 Mayıs 1919 panoraması ile Atatürk'ün Samsun'a çıkışının tasvir edildiği protokol yolunu da dahil ederek taçlandıralım istiyor başkanımız"

Kaynak : Haberexen.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.