bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şehrimizi Tanınmayacak Şekilde Güzelleştireceğiz

SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanlığı İl Kadın ve İl Gençlik Kolları üyelerine yönelik proje tanıtım ve inceleme gezisi düzenledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanlığı İl Kadın ve İl Gençlik Kolları üyelerine yönelik proje tanıtım ve inceleme gezisi düzenledi. 

Gezide Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, yapımı süren yatırımları tanıtıp 2 yıl içinde hayata geçirilecek proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şehrin hem doğusu hem de batısında kent konforunu artırmaya dönük önemli çalışmalar başlatacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, projelerin 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na kadar tamamlanacağı bilgisini vererek, şehrin tanınmayacak derecede değişip güzelleşeceğini kaydetti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belirli periodlarla gerçekleştirdiği proje tanıtım ve inceleme gezisini bu kez partisinin İl Kadın ve İl Gençlik Kolları üyeleri için yaptı. Samsunum-1 Gemisi'ndeki sabah kahvaltısının ardından Başkan Yılmaz, kadın ve gençlik kolları üyelerini otobüslerle gezdirip, belediye çalışmalarını anlattı. İlk olarak Tekkeköy sapağına kadar uzatılacak olan raylı sistem hattından söz eden Başkan Yılmaz, bu yeni hattın şehrin doğusundaki yerleşmeyi ve sanayi sitelerini kalkındırıp geliştireceğini belirtti.

Güzergaha ilişkin ray döşeme işlemine kısa süre içinde başlanacağı bilgisini veren Başkan Yılmaz, ''Bu hattı 2017 olimpiyatlarına kadar tamamlayacağız. 5-6 tane daha tramvay satın alacağız. Toplam 27 trenimiz olacak ve bunlar yolcu kapasitesine göre koordine edilecek. Hat boyunca da yapacağımız çalışmalar var. Öncelikte tüm çirkinlikler, kaçak yapılar ve kömür depolama tesislerini kaldıracağız. Modernliğe yakışmayan ne varsa hepsini üzerine kararlılıkla gidip kaldıracağız. Yerlerine de rekreasyon alanları yapacağız. Çevrecilik ve şehircilik anlamında kötü ve estetiği bozan ne varsa artık olmayacak. Kesinlikle bunlara izin vermeyeceğiz. Sıvasız, boyasız, bina kalmayacak. Bu hat faaliyete geçtikten sonra herkes görecek ki 2 yıl içinde buralar büyük oranda değişip gelişmiş olacak.'' dedi.

Gülsan ve eski sanayi sitesi esnafının hat faaliyete geçince organize sanayi bölgelerine gelmeye can atacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, ''Şuan orada karşı çıkanlar, ayak diretenler veya burun kıvıranlar var. Yeni hat çalışmaya başlayınca buraların rantı ve değeri de yükselecek. O zaman isteseler de gelmeleri zor olacak. Bu bir realitedir. Çünkü organize sanayi bölgelerini iyileştirerek modernize etmeye dönük projelerimiz var. Bunlar da hayata geçince buralar paha biçilmez yerler gibi olacak. Kent estetiğine de büyük önem veriyoruz. Tekkeköy sapağından şehir merkezine kadar olan güzergahta sağlı sollu yerlerde estetiği bozan tüm çirkinliklere son vereceğiz. Ruhsatsız iş yerlerine izin vermeyecek, geriye kalanları ise belli görselliğe tabi tutacağız. Bu şehir hepimizin. Dolayısıyla kentimizi güzelleştirmek ve değerini artırmak için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.'' diye konuştu. 

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'nı Samsun'u gelişmesi ve kalkınması için büyük bir fırsat olarak gördüklerini bildiren Başkan Yılmaz, ''Olimpiyatlar için şehrinize dünyanın dört bir yanından sporcu ve misafir gelecek. Bu insanların gelişi, Samsun'u dünyaya tanıtmak için bulunmaz bir velinimettir. O nedenle projelendirdiğimiz, hedeflediğimiz, yapımına devam ettiğimiz ne varsa hepsini eksiksiz olarak hayata geçireceğiz. Karşımıza çıkacak engelleri de kararlılıkla aşacağız. Her şey, yarınlarımız olan çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir şehir bırakmak için.'' şeklinde konuştu. 



Türkiye'nin 12. atık su arıtma tesisini de gezdiren Başkan Yılmaz, 40 milyon euroya mal olan tesisin Karadeniz'de ilk olduğuna dikkat çekti. Başkan Yılmaz, benzerini ise kredi borcu bittikten sonra şehrin batısına yapacaklarını açıkladı.

Proje tanıtım ve inceleme gezisine AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Meclis Grup Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ile il kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.