bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun Teröre Karşı Tek Ses, Tek Nefes

SAMSUN

Samsun Valisi İbrahim Şahin, ülkemizde yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun düzenlediği, ‘Şehitlere Rahmet, Teröre Lanet Yürüyüşü’ne katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, ülkemizde yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun düzenlediği, ‘Şehitlere Rahmet, Teröre Lanet Yürüyüşü’ne katıldı.

 

Türkiye'deki hain terör saldırılarını protesto etmek için Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkan Vekili Fevzi Apaydın önderliğinde ilimizde ‘Şehitlere Rahmet, Teröre Lanet Yürüyüşü’ düzenlendi. İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde toplanan kalabalık Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

 

 ‘Şehitlere Rahmet, Teröre Lanet Yürüyüşü’ne Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun Milletvekili Erhan USTA, Kemal ZEYBEK, Hayati TEKİN, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, İlkadım Kaymakamı Turan ATLAMAZ, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkan Vekili Fevzi APAYDIN, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU, İlçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ellerindeki Türk Bayrakları ile yürüyüş yapan vatandaşlar teröre karşı tepkilerini slogan atarak gösterirken, yaklaşık 50 metrelik Türk Bayrağı da açıldı. Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda da Büyük Cami İmamı Hamdi DEMİRBAŞ, şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Ardından Emine-Ahmet YENİ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem YİĞİT şiir okudu.

 

Daha sonra yürüyüşe katılanlara teşekkür konuşması yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkan Vekili Fevzi APAYDIN, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İstiklal Caddesi'nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüşümüze katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizi ebediyete uğurladık. Bugün ise terörü lanetlemek için buradayız. Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynanmak ve huzurumuzu bozmak istiyorlar.

 

Terör saldırıları ile birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmaya çalışılıyor. Önce 15 Temmuz darbe girişimi, geçen hafta İstanbul'da polisimize, Kayseri'de askerimize ve Ankara'da bir sergide Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne yapılan saldırılar son derece kahpecedir. Bu tür vatan hainliğini dünyada çok az millet yaşamıştır. Şunu unutmayalım ki, birinci dünya savaşında yedi düvelin yıkamadığı birlikteliğimizi bunlarda yıkamayacak ve başaramayacaklar. Son Rusya Büyükelçisi'ne yapılan saldırı da iki ülke arasında son dönemdeki diyaloğun gelişmemesi için yapılmış bir kalleşliktir." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.