bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun Sorunlarını LEADER İle Çözecek

SAMSUN

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “LEDAR Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” tanıtım toplantısı düzenlendi.

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “LEDAR Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” yürütülmektedir. Proje Amasya, Çanakkale, Kastamonu, Denizli, Erzurum, Manisa, Ankara, Diyarbakır, Ordu ve Samsun olmak üzere 10 IPARD ilinde uygulanacaktır. Bu amaçla İlimizde DSİ Toplantı Salonunda 27 Eylül 2016 Salı günü saat 13:30 da İl Merkezi ve İlçelerden ilgili kurum, kuruluşlara ve STK’lara bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

 

Toplantıya konuşmacı olarak katılan TKDK İl koordinatörü Dr. Bülent TURAN; “LEADER yaklaşımı ile ilimizde ve ülkemizde, farklı sektörler arasında sinerji yaratarak; yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak, oluşturulan yerel kalkınma stratejilerinin farklı destekleme programı arasında sağlayacağı koordinasyon ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaktır” dedi.

 

Samsun Gıda Tarın ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail KIRMACI konuşmasında; “Proje ile LEADER yaklaşımına yönelik bilgilendirme, farkındalık yaratma ve yerel halkı harekete geçirme faaliyetleri yürütülecek, her ilde Yerel Eylem Grubu oluşturulması için en uygun iki alan belirlenecek ve bu alanlarda yerel eylem grubu oluşumu desteklenecektir.

 

30 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan LEADER yaklaşımı, sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejilerinin desteklemesi ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaktır” dedi

 

Bakanlığımız tarafından görevlendirilen projede görev alan uzmanlar Davut TÜZÜNER ve Dilek VOLKAN’ın LEDAR Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi ile ilgili bilgilendirme sunumundan sonra toplantı sona ermiştir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.