bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bir Değerdir

SAMSUN

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN; Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda düzenlenen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı.

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN; Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda düzenlenen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, 182 mezun öğrenci adına 38. dönem mezunları birincisi Dr. Hilal ÖZDEMİR tarafından teşekkür konuşması gerçekleştirildi.

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin AKAN törende yaptığı konuşmasında, ’’Değerli Misafirler, Sevgili Öğrenciler; Bizim işimiz toplumun ve bireyin sağlığını korumak, devamında ortaya çıkan bozukluklar ve hastalıklara müdahale ederek o hastalıkları ortadan kaldırmaktır. Tabi ki, bu hizmet sağlık işidir. Ama sadece hekimin, hemşirenin işi değildir. Laborantıyla, doktoruyla, hemşiresiyle, radyoloji, anestezi teknisyenleriyle, hasta bakıcısıyla, eczacısıyla tamamen bir ekip işidir. Dolayısıyla bu ekibin bir bireyi olarak, doktoru olarak birbirimizi sevmeli ve birbirimize saygı duymalıyız. Çünkü aynı işi birlikte yapıyoruz.

 

Sevgili Öğrenciler; tıp doktoru olarak mezun oluyorsunuz. Sizler mesai saati kavramı olmayan ve çok fedakarlık isteyen bir mesleğe adım attınız. Hekimlik mesleği sürekli yenilenerek, sürekli öğrenilerek yapılan bir meslektir. Sizler bu mesleği icra ederken kendinizi sürekli geliştirerek, kazandığınız tecrübe ile daha iyi birer hekim olacaksınız. Hekimlik mesleğinde emekli oluncaya kadar öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye önem vereceksiniz. Bu mesleği yaparken insanlara faydalı bireyler olacaksınız. Ben bu gün mezun olan bütün doktor arkadaşlarımı kutluyorum. Sizler artık meslektaşlarımız oldunuz. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.”dedi.

 

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Değerli Genç Doktorlarımız; Hakikaten çok kutsal bir mesleği seçtiniz. Sizler gibi öğrencileri yetiştiren ailelerinize de hayırlı olsun diyorum, onları tebrik ediyorum ve kutluyorum. Sizlerin çok çetin ve çok zor bir eğitimden geçtiğinizi biliyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 15-16 tane mezuniyet töreni yapıldı sanırım, sadece hem geçen sene, hem de bu yıl Tıp Fakültesi mezuniyet törenine katıldım. Sanırım bunun sizlere ne kadar değer verdiğimizin bir işareti olması gerekiyor. Her aile kendi çocuğunun doktor olmasını istiyor ve doktor olduğunda da sizlerle övünüyorlar. Bunun bir sürü nedeni var. Bunu samimi bir şekilde söylüyorum. Çok kutsal ve çok önemli bir göreve başlıyorsunuz. Allah bahtınızı açık etsin. İlimizde özel hastanelerin artması çok hoşumuza gidiyor.

 

Gerek özel hastanelerin, gerekse kamu hastanelerinin çekirdeğini, ana unsurunu siz doktorlar oluşturuyorsunuz. Kamu Hastanelerinde çalışan doktorun davranışı ile özel hastanelerde çalışan doktorun davranışının farklılığını hepimiz görüyoruz ve görüyorsunuz. Onun için biraz da iç dünyamızda bir muhasebe yapmamız gerekir diyorum. Gerçekten mezun olduğunuz fakülte, sadece Samsun ve civarında değil Türkiye’de birkaç fakülteden sonra ısrarla aranan ve talep edilen mezunların okuduğu bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Sanırım bunu gururunu yaşıyorsunuz. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi bir değerdir. Yine Tıp Fakültesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi içerisinde ayrı bir değerdir. Onun için sizleri ve bizlerin bu fakülteyi daha yukarıya çekmek ve daha yukarılara yüceltme noktasında ciddi çaba içerisinde olmamız gerekiyor.

 

Ülkemiz çok ciddi sınavdan geçiyor. Emin olun bu sınav sizin sınavlarınızdan zor bir sınav. Bütün dünya el birliği etmişçesine ülkemizin dalına binmiş, bizi bir taraftan kırmaya, incitmeye çalışıyorlar. Atatürk Havalimanı'na yapılan bu menfur saldırı birkaç kendini bilmezin yaptığı saldırının ötesinde birkaç devlet iradesinin ortaya sunduğu maalesef çok çapraz bir saldırıdır. Bunun için de mutlak suretle birliğe, beraberliğe ve bütünlüğe ihtiyacımız var. İnşallah bu ramazan bayramı buna vesile olur. Bayramınızı kutluyorum. İnşallah aldığınız bu diplomalarla bu ülke insanına, dünya insanına hizmet etmek ümidiyle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

 

Valinin konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin AKAN, öğretim görevlileri ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Daha sonra 38. dönem mezunları birincisi Dr. Hilal ÖZDEMİR tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

 

Törene ayrıca İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Osman TOPALOĞLU, İl Sağlık Müdürü Yusuf KÖKSAL, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrenciler ve Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.