bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'un Romanya Ziyareti

SAMSUN

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Romanya’ya resmi bir ziyaret düzenleyerek burada FETÖ Terör Örgütünü ve 15 Temmuz’u anlattı.

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Romanya’ya resmi bir ziyaret düzenleyerek burada FETÖ Terör Örgütünü ve 15 Temmuz’u anlattı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın oluşturduğu TBMM Dış İşleri Komisyonu heyetini Romanya’da Temsilciler Meclisi Başkanı Florin Iordache karşıladı. Görüşmeye Romanya Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Marian Neacsu ve üyelerinin yanı sıra, Romanya Senatosu Dışilişkiler Komisyonu başkanı Petru Filip ve üyeleri, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Lazslo Borbely ve üyeleri de katıldı. 

TBMM Dışişleri Komisyonu ve Florin Iordanche'nin görüşmesinde, ikili bölgesel konular, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'deki durum ve gelişmeler ele alındı. Taraflar Türkiye ve Romanya arasındaki yakın ortaklığın önemine vurgu yaptılar. 

TBMM Dış İşleri Komisyonu Heyeti Başkanı Hasan Basri Kurt, “Bükreş’te çok değerli mevkidaşlarımızla temaslarda bulunduk. FETÖ Terör Örgütünün iç yüzünü, darbe teşebbüsünü en yakından yaşayan milletvekilleri olarak anlattık. Köstence’de Ovidius Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sorin Rugina ile yaptığımız görüşmede çok verimli geçti. Köstence’de Micul Roterdam Yetimhanesi ve Ömer Halisdemir Spor Kompleksini ziyaret ettik. 15 Temmuz Gecesinin kahramanı Ömer Halisdemir’in isminin yaşatıldığı bir spor kompleksini ziyaret etmek bizleri çok gururlandırdı. Çarşamba günü de, Bükreş’te bulunan Türk Şehitliğini ziyaret ederek ecdadımızı rahmetle andık. TİKA Bükreş Ofisinde, yapılan çok değerli çalışmalar hakkında bilgi aldık. TİKA dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Romanya’da da bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Romen Düşünce Kuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarıyla yaptığımız mülakatta, Türkiye ve Romanya arasında yıllardır süregelen iş birliğinin artarak devam edeceğini, FETÖ Terör Örgütüyle mücadelede ikili iş birliğimizin süreceğini anlattık. TBMM Dışişleri Komisyonu olarak Romanya ziyareti her yönüyle çok faydalı ve verimli geçti” dedi.

Kurt, ayrıca Romanya'nın, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye’ye ilk destek mesajı veren ülkelerden biri olduğunu belirterek, ilk ülke arasındaki köklü ilişkilerin aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

TBMM Heyeti üyeleri, Romanya ziyaretleri çerçevesinde amaçlarının Türkiye'de olanları Roman meslektaşlarına birinci elden anlatmak olduğunu anlattı. Görüşmelerde ayrıca Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ele alındı. Önümüzdeki dönemde Romanya Dış İlişkiler Komisyonu üyelerinin de Türkiye'ye gelmeleri konusunda mutabakata varıldı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.