bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun-Çarşamba Karayolu’na Köprülü Kavşak Temeli

SAMSUN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun-Çarşamba Devlet Yolu Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü’nün temelini attı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, Samsun-Çarşamba Devlet Yolu Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü’nün temelini attı.

 

Samsun’un Tekkeköy Kavşağı ile Örnek Sanayi Sitesi arasındaki 3.240 kilometrelik viyadük köprüsünün temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ve Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN'in yanı sıra, Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Müsteşar Yardımcısı Hasan ÖZABA, Karayolları Genel Müdürü İsmail KARTAL, DHMİ Genel Müdürü Funda OCAK, TCDD Genel Müdürü İsa APAYDIN, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis DENİZ, EKA Genel Müdür Yardımcısı Nesrin ERDOĞAN, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Törende Karayolları Genel Müdürü İsmail KARTAL’ın açılış konuşmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, “Samsun’dan Çarşamba’ya kadar olan bu yol şuanda günde 60-65 bin araç taşıyor. Gelecekte bu daha da artacak. Gelecekte bunun oluşturacağı yeni talepleri ortaya koymak üzere bakanlığımız seri bir şekilde karar aldılar. Başta Sayın Bakanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN, “2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyatlarımız var. Bu hem gurur kaynağımız, hem de bir uyum içerisinde çalışmanın Samsun’da ne kadar güzel şeyler kazandırdığını görüyoruz. Sayın Ahmet Arslan bey beraber çalıştığımız dönemde bakanlığın tüm işlerine vakıftı. Özellikle duble yollarla, otoyollarla Türkiye’de ulaşımı rahatlatan, konforu getiren şimdiki Başbakanımıza, şimdiki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza, kabine üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Çünkü her ayrılan yol ailelerin birleşmesi anlamına geliyor. Burada yapılan köprülü kavşaklar Samsun’a ciddi rahatlıklar getirecek.” dedi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ; “Ülkemize ihanet etme yarışı içerisinde olan terör örgütlerine karşı, onlara inat biz bu temel atmaları, çalışmaları ve yatırımları yapıyoruz. Çünkü onlar bu yatırımların olmamasını istiyorlar. Türkiye 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine ilerlemeyesin, amaçları budur. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar, yüreğimizdeki acıyı hissediyoruz. O acıyı tutacağız, işlerimizi yapacağız. Onlara bizi olumsuz etkilemelerine müsaade etmeyeceğiz. Durdurulmak istenen bu yatırımlar sonuna kadar devam edecek.” dedi.

 

Türkiye’nin dünyanın sekizinci, Avrupa’nın da altıncı yüksek hızlı trenine sahip ülke konumunda olduğunu ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN yaptığı konuşmasında; “Artık ülkemizin her yerini hızlı trenlerle buluşturuyoruz. Elbette ki Samsun’u da buluşturuyoruz. Mevcut Samsun-Sivas yolunu iyileştirip, standardını yükseltiyoruz. Ancak Samsun hızlı treni bekliyor. Biz hızlı tren ile ilgili proje süreçlerimizi başlattık. Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın onarılma ihtiyacı var. Sözleşmesine göre Samsun Havalimanı 360 gün kapanacak. Ancak biz gerek bakanlarımızla, gerek milletvekillerimizle, gerekse valimizle aylardır bu konuda kafa yoruyoruz. Amacımız Samsun'un bundan en az etkilenecek bir çözüme kavuşturmaktır. Havalimanını Mart ayında kapatmadan önce yapılabilecek her şeyi yapacağız. Uçakların inişine engel olmadan yapabileceğimiz her şeyi yapacağız ki bu da sözleşmede 1 yıl olarak öngörülüyor. Biz Havalimanı pistini 3 ayda onarıp, Samsun’a gelen ve Samsunluların hizmetine sunacağız. Bu da yine tekrarlıyorum böylesi bir onarım bu kadar kısa sürede ilk defa Samsun'da gerçekleşecek. Samsun’u hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Samsun’a 14 yılda ulaştırma alanında 3.5 milyar TL’lik yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Temelini atacağımız bu hizmetin Samsun'a hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından Bakanlar ve beraberindekiler proje bedeli 180 milyon TL olan Samsun-Çarşamba Devlet Yolu’ndaki Petrol Ofisi Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü, Örnek Sanayi Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü, Kirazlık Köprüsü, Toplayıcı Yolları, Tekkeköy Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü ve Bağlantı Yolları yapım işinin temelini attı.

 

Temel atmadan önce 08 Ağustos 2018 yılında bitirilmesi planlanan Samsun-Çarşamba Devlet Yolu Farklı Seviyeli Kavşak Köprüsü’nün süresini kısaltmak için yüklenici firma ile pazarlık yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN, süreyi Samsun’da yapılacak olan Olimpiyatlar nedeniyle 01 Temmuz 2017 tarihinde yetiştirmenin sözünü aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.