bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun Büyükşehir’den Gevaş’a Kardeş Desteği

SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kardeş Van’ın Gevaş ilçesine verdiği destekle ilçenin çehresini değiştiriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kardeş Van’ın Gevaş ilçesine verdiği destekle ilçenin çehresini değiştiriyor.

Yaptığı her türlü alt yapı, malzeme ve ekipman yardımlarıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gevaş’ı daha modern ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için çaba gösteriyor.

 

Yerel yönetim hizmetlerinde Türkiye’nin marka isimlerinden birisi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kurduğu kardeşlik bağlarıyla da sosyal belediyecilik hizmetlerinin gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Bir süre önce Başbakanlık tarafından Van’ın Gevaş ilçesi ile kardeş ilan edilen Samsun, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla ilçeyi estetik ve şehircilik anlamında yeniden şekillendiriyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Gevaş Belediyesi'ne iş makinesi desteğinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçede gerçekleştirilen parke yol, kaldırım ve meydan düzenlemelerinde kullanılan estetik taş ürünlerini Samsun’dan gönderiyor. Büyükşehir Belediyesi Doğal Taş Elemanları Üretim Fabrikası’nda şekillendirilen doğal taşlar, Gevaş halkının ortak kullanım alanlarını süslüyor. Şuana kadar ilçeye kaldırım kaplamasında kullanılmak üzere 2 bin 570 metrekare serbest ölçülerde plak taşı, yol kaplaması ve refüj yapımında kullanılmak üzere 6 bin metrekare gabro küp taşı, bin 20 metreküp oluk taşı ve 165 metrekarelik 2 engelli plak taşı gönderildi. Taşların döşenmesiyle ilgili çalışmaların yüzde 90’ı ise tamamlandı.

 

İlçeye geniş ve sosyal içerikli bir meydan kazandırmak amacıyla büfeleri yıktırıp işgalleri kaldırtan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bunların yerine 12 dükkan, 1 adet bay-bayan WC ve 1 adet mescit yaptırdı. Gevaş Belediyesi’nin güney cephesinde bulunan yeşil alan içindeki eski çay ocağı müştemilatını da yıktıran Başkan Yılmaz, yerine 140 metrekarelik halkın kullanımına açılmaya hazır bir modern kafeterya inşa ettirdi. İlçeye ayrıca modern bir pazar yeri de kazandırdı.

 

SAAT KULESİNİN RÖLYEFLERİ DE HAZIRLANIYOR

Gevaş’a verdiği destekleri ve sağladığı katkıları bunlarla sınırlı kalmayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, yeni yüzüne kavuşan ilçe meydanına, kentin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan bir de saat kulesi hediye etti. Dört yüzlü kulesinin kaba inşaatı tamamlanırken, dış cephesi ise granit ile kaplanacak. İlçenin en önemli simgelerinden biri haline gelecek saat kulesinin tüm yüzlerine yerleştirilecek estetik ve sanatsal rölyefler de Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Kültür ve Sanat Atölyesi’nde yapılacak. Alaçam ilçesindeki saat kulesinin benzeri olacak eserin dört yüzünde ilçe tarihi anlatacak kabartma simgeler yer alacak. Çalışılacak simgeler ise Akdamar Adası ve Kilisesi, Anadolu Selçuklu mezar başlıkları, Van Gölü Canavarı ve Celme (Halime) Hatun Türbesi olarak belirlendi. Meydan ve diğer tesislerinin toplu açılış töreni de Nisan 2017’de gerçekleştirilecek.

 

GEVAŞ HALKI SAMSUN’A MİNNETTAR

Samsun ile gerçekleştirdikleri kardeş şehir ilişkisinin Gevaş’ın gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade eden Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, halkının Samsunlulara minnettar olduğunu söyledi. Kardeşliğin hep baki kalacağını ifade eden Başkan Hakan, “Ben tüm Gevaş halkı adına Yusuf Ziya Yılmaz başkanıma, ekibine ve tüm Samsun halkımıza bu anlamlı ve değerli kardeşlik eli için yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

BAŞKAN YILMAZ'IN EMEĞİ ÇOK

Hizmet ve destekleriyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Gevaş halkının gönlünü fethettiğini dile getiren Gevaş Belediye Başkanı Hakan, “İşin maddi boyutu bir tarafa Yusuf Ziya Yılmaz başkanımızın gerek Samsun'daki emsalsiz belediyecilik çalışmaları ve gerek Tarihi Kentler Birliği’ndeki faaliyetleri, yerel yönetici olarak bizlerin ve kurumsal olarak belediyemizin modern bir hizmet anlayış ve alt yapısına kavuşmasında büyük bir fayda sağladı. Kendisinden, kıymetli çalışma arkadaşlarından ve Samsun Büyükşehir Belediyesi çalışmalarından belediyecilik adına çok önemli şeyler öğrendik, öğreniyoruz. Bir belediyecilik duayeni olarak sadece maddi destekleri ile değil bu konuda da bizde emeği çok ama çoktur. Samimi ilgisiyle tüm hemşerilerimin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

ESKİ GEVAŞ OLMAYACAK

Kardeş ilçeye destek vermeye, hizmetsel çalışmalar yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, “Gevaş’ta hiçbir hizmet, artık eskisi gibi olmayacak. Bu çalışmalar aynı şekilde Tuşba'da da olacaktır. Biz elimizden geldikçe yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Daha çok bir araya gelip konuşacak ve çalışacağız. Gevaş’a gençlik merkezi kazandırmak için Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüşeceğim. İnşallah bu şekilde gençlik merkezi sorunumuzu da halletmiş olacağız. Ama elimizi taşın altına biz de koyacağız. Gevaş’ta kısa sürede çok şey değişiyor, değişecek. Soğukkanlı hareket edip insanların ihtiyaçlarını geleceklerini de düşünüp iyi analiz ederek karşılayacağız. Bu anlamda kardeşlerimiz ile birlikte olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.