bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Onlar İnanıp Yola Çıktılar; ŞEGED’i Gönülleri İle Kurdular

SAMSUN

İlk adımları birkaç gönüllü bazı eğitimcinin girişimleri ile Ağustos ayında sosyal platformda atılan ve kısa zamanda yaklaşık 45 bin üyeye ulaşan Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği (ŞEGED)ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı yaparak Samsun’da faaliyet göstermeye başladı.

İlk adımları birkaç gönüllü bazı eğitimcinin girişimleri ile Ağustos ayında sosyal platformda atılan ve kısa zamanda yaklaşık 45 bin üyeye ulaşan Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği (ŞEGED)ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı yaparak Samsun’da faaliyet göstermeye başladı.

 

2016 yılının Ağustos ayında Facebook adlı sosyal platformda bir araya gelen bazı gönüllü bir küçük bir grup eğitimci ‘Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği’nin çalışmalarına start verdi.

 

ÇIĞ GİBİ DESTEKLE

45 BİN KİŞİ ÜYE OLDU

Şehit ve Gazi çocuklarını yalnız bırakmamayı, onlara destek olmayı hedefleyen eğitimcilerin bu anlamlı yardım ve ahde vefa çalışmalarına kısa bir süre içerisinde çığ gibi destek geldi. Resmi olarak 10.11.2016 tarihinde kuruluşunu gerçekleştiren ŞEGED’in şu anda 45 bin kişiye yakın üyesi var. Dernek, farklı illerde de temsilcilik açmak üzere çalışmalar yapıyor.

 

İLK TOPLANTILARINI

GERÇEKLEŞTİRDİLER

ŞEGED ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı önceki gün gönüllü öğretmenlerin ve üyelerinin de katılımı ile yaptı. Toplantıda ŞEGED- Samsun İl Temsilcisi ve Yönetim Kurulu belirlenerek dernek resmileştirildi. Toplantıda Kübra Aker (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni) gönüllülük esasına bağlı ve oy birliğiyle ŞEGED-Samsun İL Temsilciliği yönetim Kurulu Başkanı/İl Temsilcisi olarak seçildi.Başkan vekili olarakAyşegül Akyazı (Görsel Sanatlar), Başkan Yardımcısı Nurgül Kartal ( Türkçe Öğrt.). Yönetim Kurulu Üyeleri Meltem Örnekol ( Rehber Öğrt.), Esin Çetinkaya ( Kimya Öğrt.)Cemal Kara ( İngilizce Öğrt.) olurken, Yedek Üye ise Bestegül Koç ( Okul Öncesi Öğrt.) olarak belirlendi.

 

“DESTEKLERİNİZİ

BEKLİYORUZ”

ŞEGED Samsun İl Temsilciliği’nin ilk açıklaması şöyle oldu; “Derneğimize ilişkin göz önünde bulundurulması gerekilen en önemli hususlardan birisi hiçbir öğretmenimizin maddi bir beklentisi olmadan gönüllü olmalarıdır. Gönüllü öğretmenlerimizin tek (ve kutsal) amacı aziz şehit ve gazilerimizin emaneti olan evlatlarının eğitim/öğretimlerine destek olarak onlara olan vefa borcumuzu (bir nebze olsun) ödemektir.Derneğimizin tüm faaliyetleri (hiç bir siyasi parti veya ideolojiye bağlı olmaksızın) tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan çalışmalardan oluşmaktadır.ŞEGED Samsun il temsilciliği olarak gayemiz;Devletine, dinine, milletine, bayrağına ve vatanına koşulsuz bağlı, Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkan, Akılcı, sağ duyulu ,farklı düşünce ve inançlara saygılı, İnsan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak, Eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamak, Sosyal, kültürel ve sosyal faaliyetlerle şehit çocuklarımızın gelişimine ve hayata karşı değişik tecrübeler edinmesini, geleceğe karşı da her zaman umut dolu bakabilmesini sağlamaktır. Bu faaliyetlerden başlıcaları ise Geziler ( Kuş cenneti Bafra, OMÜ, Barajlar, Samsunum-1 Deniz Turu, Hayvanat Bahçesi),Satranç, Drama, Resim, Ebru Sanatı, Uçak Maketi, Sergi hazırlama, Fotoğrafçılık, Origami,Müzik, Enstrümanlar , Sinema, Opera, Ağaç dikme etkinliği ve piknik,Uçurtma Etkinliği, At çiftliğine ziyaret,Solo Türk Gösterilerine katılım, Fotoğraf çekimi, TÜYAP fuarına katılım vs..Dersler, gönüllü öğretmenlerimizce, birebir olarak (ücretsiz) özel ders formatında yürütülecektir. Talep edilen tüm branş dersleri (gönüllü hocalar dahilinde) verilecektir. Bu kutlu yolda desteklerinizi bekliyoruz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.