bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kardeş Alman Heyeti Mavi Işıklar’a Hayran Kaldı

SAMSUN

Samsun’un kardeş şehri Almanya’nın Kiel şehrinden gelen konuk heyet mensupları ziyaret ettikleri Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme, Rehabilitasyon Merkezi ve Kampına hayran kaldılar.

Samsun’un kardeş şehri Almanya’nın Kiel şehrinden gelen konuk heyet mensupları ziyaret ettikleri Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme, Rehabilitasyon Merkezi ve Kampına hayran kaldılar.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak, Almanya’nın Kiel eyaletinin Başkenti ve Samsun’un kardeş şehri Kiel’den gelen konuk heyet, Samsun’da yürüttüğü bir dizi ziyaret ve incelemeler kapsamında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti.

 

Başkanlık makamındaki ziyarete KİEL Kent Meclisi Başkanı Hans-Werner Tovar, Kiel Belediyesi Uluslar arası İlişkiler Müdürü Hans-Georg Woitzik, Kent Meclisi Ofis Yöneticisi ve kişisel asistan Stefanie Skuppin ile tercüman Orhan Cerrah katıldılar.

 

Kiel Kent Meclisi Başkanı Hans-Werner Tovar, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şimdiye kadar olan temas ve gezileri sırasında Samsun’dan etkilendiklerini belirterek, “Samsun oldukça modern ve gelişmiş bir şehir. Ziyaret ettiğimiz Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme, Rehabilitasyon Merkezi ve Kampı projeniz bizi çok etkiledi. Eğer uygun görürseniz bu projeyi incelemek için Almanya’dan bir heyet göndermek istiyoruz.” Diye konuştu.

 

“ HER ALANDA İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Kiel Kent Meclisi Başkanı Tovar, Samsun ve Kiel şehirlerinin birbirinden faydalanabileceği birçok şey olduğunu dile getirerek, “Aramızda çok yoğun ilişkiler geliştirebiliriz ve ben bu konuda çok istekliyim. Organik tarım alanında, sosyal projeler konusunda çok güçlü işbirliği projelerine imza atabiliriz. Samsun’da gördüğüm potansiyel ve izlenimlerim ilişkilerimizin daha ileri boyutlara yönlendirilmesi adına beni çok umutlandırdı” dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ, “GECİKMEDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYABİLİRİZ”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da konuklarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve en kısa zamanda kendisinin de Almanya’ya giderek Kiel’de temaslarda bulunmak istediğini ifade etti.

 

Başkan Yılmaz, Kiel ve Samsun arasında var olan kardeş şehir hukukunun hızlı bir şekilde ekonomik, tarımsal, sosyal ve kültürel işbirliği projelerinin geliştirilmesi yönünde harekete geçirilmesini kendisisinin de arzu ettiğini belirterek, “Hiç vakit geçirmeden çeşitli alanlarda işbirliğini, ticareti ve ilişkileri geliştirecek, gerekli alt yapıyı oluşturacak komisyonları oluşturup harekete geçebiliriz. Türkiye’de yerel yönetimler bu konuda hızlı bir şekilde organize olup icraata geçebilecek esnek bir siyasi ve idari yapıya sahipler. Buna yönelik iradeyi ortaya koyduktan sonra çok daha interaktif bir ilişkiyi geliştirmek için bence hiçbir engel yok.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından ziyaretin anısı olarak Alman heyet Başkan Yılmaz’a üzerinde Türkçe olarak ziyaretin tarih ve anlamının yazıldığı gümüş bir tabak takdim ederken Başkan Yılmaz da konuğu Meclis Başkanı Tovar ve diğer ziyaretçilerine el işçiliği ile yapılmış bir vazo ile bazı hediyeler verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.