bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Karaaslan, Ülkeleri Terör Konusunda Samimiyete Davet Etti

SAMSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, terörün tek boyutlu ve ulusal bir konu olmadığını belirterek, ''Terörü uluslararası boyutuyla değerlendiriyoruz. Aynı zamanda tüm ülkeleri terör konusunda samimi olmaya davet ediyorum. Terör hepimizin ortak sorunu, insanlık suçu olan bir konu hakkında uluslararası olarak birleşmeliyiz'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, terörün tek boyutlu ve ulusal bir konu olmadığını belirterek, ''Terörü uluslararası boyutuyla değerlendiriyoruz. Aynı zamanda tüm ülkeleri terör konusunda samimi olmaya davet ediyorum. Terör hepimizin ortak sorunu, insanlık suçu olan bir konu hakkında uluslararası olarak birleşmeliyiz'' dedi.

 

AK parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte, Yalı Kafe'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile buluştu.

 

Çiğdem Karaaslan burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran sonrası seçim sonuçları ile başlayan sürecin, bugün ülkemize çok acılar yaşatan olayların gerçekleşmesiyle devam ettiğini belirterek, ''Son günlerde kaybettiğimiz şehitlerimize ve canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye zor bir coğrafyada yer alıyor. Coğrafya kaderdir. Dolayısıyla bu coğrafyanın da bize getirmiş olduğu zorluklar var. Tüm bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, köklü devlet geleneğinden geldiği için, her zaman bunlarla mücadele etmiş, her zaman bu mücadelelerden zaferle çıkmıştır. Mücadele kavramından bahsederken, Samsun'da olmak, yine milli mücadeleden, birlikten, berberlikten Samsun milletvekili olarak bugün burda bu konuya temas etmek ayrıca çok önemli. Çünkü Samsun, birliğin beraberliğin mücadelelerin başlangıçların şehri. Bugünde terörle mücadele ediyoruz. Herşeyden bu mücadelemiz şu anda terör örgütüne ciddi zararlar vererek devam ettiği için son çırpınışlarını yaşayan terör örgütü bu tip saldırılarla hem bizlerin hem de acılı ailelerin ocaklarına ateş düşürdü'' dedi.

 

Ankara'da meydana gelen saldırının Türkiye'nin tam merkezinde, TBMM'ye 300-400 metre uzaklıkta gerçekleştiğini hatırlatan Karaaslan, ''Bunun bir mesajı var. Bu mesaj karşı TBMM'nin de bir mesajı oldu. Çalışmalarına saldırıyı hissedip devam etmiş olması, tüm dünyaya mesajdı. Terör bir bumerang gibi. İlk hareketi ona veren her kimse eninde sonunda onu bulacaktır. Dolayısıyla terör tek boyutlu ve ulusal bir konu değil. Terörü uluslararası boyutuyla değerlendiriyoruz. Aynı zamanda tüm ülkeleri terör konusunda samimi olmaya davet ediyorum. Terör hepimizin ortak sorunu, insanlık suçu olan bir konu hakkında uluslararası olarak birleşmeliyiz'' dedi.

 

''Sivil toplum kuruluşları işte bu nedenle çok önemli'' diyen Karaaslan, ''Bizler nasıl siyaset alanında bu konuyla ilgili mücadele içinde isek, bunu sivil toplum kuruluşlarının o güçlü karakterinin, yapısının ve etki alanının desteğiyle ancak güçlendirebiliriz. Çünkü farklı görüşler, farklı ideolojiler, farklı yaşam tarzları olsa da sonuçta mesele memleket meselesi olduğunda nasıl birleşebildiğimizi, nasıl tek yürek olabildiğimizi, nasıl bütün karanlık odaklara hep birlikte cevap verebildiğimizi bu ülkede defalarca gördük. Şimdi bir yenisini daha göreceğiz. İnşallah ülkemiz terör belasından kurtuluncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Ben bunun çok kısa sürede gerçekleşeceğine inanıyorum. Silopi'de çatışmalar bitti, temizleme çalışmaları bitti. Cizre'de çatışmalar bitti, temizleme çalışmaları bitmek üzere. İnşallah önümüzdeki günlerde Diyarbakır Sur'da çatışmalar sona erecek. Bundan sonra o bölgede hem kentsel olarak, hem da sosyolojik olarak tekrar bir çok boyutlu kentsel ihya çalışması yapılacak'' diye konuştu.

 

Toplantıya ayrıca Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve parti yöneticileri katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.