bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gül; ‘Seçim Bildirgelerinde Memur Neden Yok’

SAMSUN

DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, “7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerle ilgili olarak siyasi partilerin seçim bildirgeleri memurun beklerine cevap vermemektedir" dedi

DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, “7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerle ilgili olarak siyasi partilerin seçim bildirgeleri memurun beklerine cevap vermemektedir" dedi.

 

DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerle ilgili olarak siyasi partilerin seçim bildirgelerini takip ettiklerini belirterek şunları söyledi; Gül, “7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerle ilgili olarak siyasi partinin bildirgelerini takip etmekteyiz. Ancak siyasi partilerin yayınlanan bilgilerinde memurlarla ilgili olarak tek bir söylem göremiyoruz. 2,5 milyon memur, eş ve çocukları ile beraber ortalama 7,5 milyon kamu çalışanın ve ailelerinin oylarına kimsenin ihtiyacı yok anlaşılan. Evet, emekliler gerçekten çok ama çok mağdur durumdalar ve hepimiz bunları görüyoruz. Yeri geldiğinde emeklilerle ilgili, yeri geldiğinde de taşeron çalışanlarla ilgili olarak gördüğümüz yanlışlıkları ve rahatsızlıkları hep kamuoyu ile de paylaşarak, kamuda taşeron çalıştırılmasının karşısında durarak, insanların mağdur edilmesine de karşı çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Bu konuların iyileştirilmesi ile ilgili her türlü atılacak adımları da destekliyoruz. Fakat ne acıdır ki; enflasyon 9,32 iken, iki yıllığına % 3+3=6 ya memuru sefalete itip, bugün kendileri siyasetin içerinde yer alan dünün sendikacıları, bugünün siyasetçileri bile ağızlarından memurlarla ilgili tek bir cümle dahi sarf etmiyorlar. Dün büyük bir kitleyi, yani kamu çalışanlarını arkalarına alarak ve o insanları kullanarak hak verilmez alınır sloganını bile kirleterek siyasete girenlerden beklentimiz tabiî ki yok. Ancak partilerin seçim bilgilerinde memurun yer almaması da düşündürücü olduğu kadar, 7,5 milyon seçmenin yok sayılması akıl ve mantık işi de değildir. Bugün memuru yok sayanları bizde sandıkta görmemezlikten geleceğiz. Bunu da herkesin böyle bilmesini istiyoruz” dedi.

 

Gül, son olarak tüm siyasi partilere seslendiğini belirterek şöyle devam etti; Ofis Sen İl Başkanı Fevzi Gül, “buradan tüm siyasi partilere sesleniyoruz; biz kamuda eşit işe, eşit ücreti sözde değil, uygulamada istiyoruz. Bizde tıpkı diğer kamu çalışanı işçiler gibi yılda en az 4 kez ikramiye ve maaşlarımızı denge tazminatı adı altında emanet değil, emekli olduğumuzda da; aynı maaşı, eş ve çocuk yardımı kesilmeden, yaşanabilir ücretle en düşük memur maaşı 3.000.bin lira olmak kaydıyla hayatımızın geri kalanı refah ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Memur ve ekmeliler borç batağında inim, inim inlerken birilerinin devletin kitlelerinden 50 bin ila 100 bin maaş alarak yan gelip yatmalarını içimize sindiremiyoruz. Bu sebeple; memur, memurun ailesinden ve yakınından oy almak istiyorsanız partilerinizin seçim bildirgelerini yeniden gözden geçiriniz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.